Naturavetal Logo

Brz oporavak – Kako pomoći psu da ozdravi

Dodaj na popis za kupovinu

Najbolja osnova za brzi proces oporavka je ponovna uspostava funkcioniranja metabolizma. Na primjer, ako pas stalno svrbi ili se češe jer je na nešto alergičan, a uzrok nije razjašnjen, njegov imunološki sustav je trajno poremećen. Čak i ako ima, primjerice, upalu zubi i desni i neprestano guta klice, to može opteretiti njegov imunološki sustav. Samo kada tijelo ima resurse kojima može pristupiti tijekom faze oporavka, ima dobru osnovu za brz i zdrav proces ozdravljenja. U ovom ćete vodiču naučiti kako konkretno možete pomoći psu u oporavku.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Što se podrazumijeva pod rekonvalescencijom ili oporavkom kod psa?

Oporavak je razdoblje koje je psu potrebno da se potpuno oporavi od bolesti. Faza oporavka uključuje cijeli proces ozdravljenja dok se ne povuku svi znakovi bolesti, što može uključivati temperaturu, bol, slabost ili gubitak teka.

Kakav utjecaj prehrana ima u oporavku/konvalescencije psa?

Za promicanje zdravog tijela važno je izbjegavati kemikalije koje nisu nužne te također obnoviti tijelo ako je, primjerice, antibiotik bio neophodan.

Svjesno rukovanje kemijskim tvarima ne uključuje samo korištenje lijekova, već i pogled na hranu. Jer velik dio kemikalija koje dospiju u organizam psa unosi se svakodnevno i gotovo nezapaženo. Na primjer, mnoge pseće hrane sadrže sintetičke aditive koji produljuju trajnost hrane, daju joj posebno privlačan miris ili posebno privlačnu boju. Sintetski vitamini također mogu opteretiti metabolizam i oslabiti ga ako se pretjerano konzumiraju. S prirodnom prehranom poput Canis Plus®, bez ovih sintetičkih dodataka, možete utjecati na unos dnevnih kemikalija, čime se ubrzava metabolizam psa i jača imunološki sustav. Na taj način pas je dobro pripremljen da se odbrani od bolesti, i može se u potpunosti usredotočiti na proces ozdravljenja ako to bude potrebno. Ovdje , u našem vodiču, možete pronaći još više informacija o kemikalijama koje se mogu izbjeći kod pasa.

Naravno, razlika je ako se pas oporavlja od iznenadne gastrointestinalne infekcije ili od operacije. Jer dok postoje bolesti koje se iznenada pojave i uhvate vas nespremne, često imate priliku unaprijed ojačati psa posebnom dohranom tijekom operacije. Naravno, to se ne odnosi na hitne operacije, primjerice kao posljedica uvijanja želuca ili piometre, koje vas mogu zadesiti jednako nespremne kao i iznenadne gastrointestinalne infekcije. U svakom slučaju, prirodna prehrana omogućuje psu izgradnju i održavanje zdravog i snažnog imunološkog sustava, dajući mu stabilnu osnovu na koju se može osloniti kada mu bude bilo potrebno.

Posebne preporuke za hranjenje pasa tijekom faze oporavka

Kako bismo pružili ciljanu potporu fazi oporavka psa, uvijek se na početku postavlja pitanje od čega se pas treba oporaviti. Važno je znati dali je imao tešku bakterijsku gastrointestinalnu infekciju, dali je stradao u nesreći ili se morao operirati.

 • Gastrointestinalna infekcija mogla se, na primjer, liječiti antibioticima, tako da je logično nakon završetka liječenja započeti sa strukturom crijeva, primjerice s našom Canis Extra Petflora.
 • Sportska nesreća mogla je rezultirati prenaprezanjem mišićno-koštanog sustava i pas sada pokazuje olakšano držanje. Ciljana potpora mišićno-koštanog sustava vezana uz hranjenje, na primjer uz Canis Extra Zglobovital, u ovom bi slučaju imala smisla.
 • Vašem psu je možda prepisan i lijek protiv bolova koje je moglo iritirati probavni trakt, a tada preporučujemo Canis Extra Ljekoviti treset.
 • Ako je pas operiran, može biti da je operacija bila popraćena gubitkom krvi. Njegov organizam sada može imati koristi od dodataka koji pospješuju stvaranje krvi, kao što je Canis Extra Snaga bobica.
   

Budući da su razlozi za fazu oporavka kod psa, a time i odgovarajuću dohranu različiti, savjetujemo da u takvim slučajevima razgovarate s našim timom stručnjaka. Tokom telefonske konzultacije možete pronaći dohranu koja najbolje odgovara potrebama vašeg psa.

Naturavetal® Info

Stres mijenja nutritivne i energetske potrebe psa

Mnoge bolesti za psa predstavljaju veliki stres. Bilo da je riječ o stresu povezanom s boli, šoku ili strahu nakon nesreće, nemiru ili nervozi u veterinarskoj ordinaciji ili prije operacije s odvajanjem od vlasnika, tijelo oslobađa hormone stresa, a oni imaju veliki utjecaj na potrebe psa vezane za hranjivim tvarima i energijom. Ako energetski metabolizam radi punom brzinom, na primjer zbog oslobađanja adrenalina, normalna potrošnja energije psa može se lako udvostručiti. Nepripremljeno tijelo tada se mora osloniti na svoje rezerve i brzo razgrađuje tjelesnu masu kao što su mišići i masno tkivo kada se rezerve potroše, a hranjenje nije prilagođeno u skladu s njegovim većim potrebama.

Pospješite oporavak psa na prirodan način uz Naturavetal®

Pravilno hranjenje tijekom faze oporavka psa

Proces probave zahtijeva mnogo energije. Svatko je imao iskustvo da pojede previše, a zatim postane umoran. Naši psi se ne razlikuju. Zbog toga je vrlo važno u fazi oporavka psa hraniti lako probavljivom hranom, po mogućnosti u nekoliko manjih obroka dnevno, kako organizam ne bi bio toliko opterećen probavnim procesom. To je osobito lako učiniti s našim praktičnim cjelovitim jelovnicima Canis Plus®. Dostupni su u deset različitih varijanti, ali u fazi oporavka treba se držati poznatih varijanti kako probavni trakt ne bi bio iritiran nečim novim.

Naturavetal® Savjetuje

Lako probavljiva dodatna porcija energije za bolji oporavak

Tijekom faze oporavka psu je potrebno više energije jer ne samo da mora podmiriti svoje dnevne potrebe, već mu je potrebna i snaga za regeneraciju. Naša Canis Plus® Meso janjadi s prosom i punomasnim kozjim mlijekom stoga je posebno prikladna jer osim mekane janjetine sadrži i kozje mlijeko i proso kao visoko probavljive izvore energije. Ako pas ne podnosi janjetinu, možete jednostavno upotrijebiti naše Canis Extra punomasno kozje mlijeko u prahu kako biste psu dali dodatnu energiju uz važne aminokiseline, minerale i elemente u tragovima, čime pospješujete njegov oporavak. Naše punomasno kozje mlijeko u prahu može se koristiti na mnogo različitih načina, kao na primjer:

Juha s kozjim mlijekom u prahu: Ako pas ima problema s gutanjem ili iz drugog razloga treba uzimati tekuću hranu, možete jednostavno pomiješati naše punomasno kozje mlijeko u prahu s malo mlake vode i zatim umiješati naš Canis Plus® kompletni jelovnik po žlicu dok ne dođete do željene konzistencije.

Specijalni obrok od čistog mesa: Ako netko ne može hraniti svog psa s našom pašnom janjetinom zbog alergije, može lako ponuditi naše kozje mlijeko u prahu zajedno s našim Canis Plus® mesnim obrocima u ovitku ili Mesnim obrocima u limenci, ili ponuditi ga kao dodatni obrok normalnoj hranidbi.

Malo pojačanje za u međuvremenu: Naše punomasno kozje mlijeko u prahu također se može pomiješati s mlakom vodom i zatim hraniti kao okrepljujuća juha između obroka ili možete umiješati kozje punomasno mlijeko u prahu u naše potpune obroke Canis Plus® bez dodavanja vode.

Ali budite oprezni: tijekom faze oporavka psu treba više energije nego što mu je inače potrebno u svakodnevnom životu. Međutim, treba ipak pripaziti na zdravu mjeru. Ako se pas, na primjer, mora odmoriti nakon operacije, pa mu se u skladu s tim drastično smanjuje vrijeme šetnje, također će trošiti manje energije.

Hranjivi nutrijenti - za povećane potrebe tijekom oporavka

 • Canis Extra Aktiv
  Aktivira metabolizam za bržu eliminaciju toksina te osigurava vrijedne hranjive nutrijente koje mogu podržati fazu oporavka.
 • Canis Extra Snaga Bobica
  Jedinstvena mješavina bobičastog voća koja osigurava flavonoide, vitamine, antioksidanse, minerale i druge zdrave sastojke za imunološki sustav i stvaranje krvi.
 • Canis Extra Punomasno kozje mlijeko u prahu
  Pospješuje regeneraciju s dodatnom količinom energije, aminokiselina i hranjivih tvari, a također može povećati vlastitu obranu tijela, te pospješuje imunološki sustav i doprinosi izgradnji mišića.
 • Canis Extra Bio- Prah od šipka
  Visok sadržaj vitamina C, karotenoida i antioksidansa pomaže u zaštiti od slobodnih radikala, cijeli imunološki sustav također ima koristi od pozitivnih svojstava, a može se potaknuti i stvaranje krvi.
 • Canis Extra Mješavina začinskog bilja iz organskog uzgoja za pse na BARF ishrani
  Koncentrirano organsko bilje pravi je izvor energije i opskrbljuje organizam vrijednim vitaminima, mineralima i sekundarnim biljnim tvarima.
 • Canis Extra Pivski kvasac
  Vitamini B skupine vrlo su važni za regeneraciju, jer su potrebni za stvaranje krvi i zacjeljivanje rana, ali također igraju važnu ulogu u metabolizmu stanica. Međutim, u slučaju nadraženog probavnog sustava, prije dodavanja Canis Extra pivskog kvasca, potrebno je prvo izgraditi želudac i crijeva.
 • Canis Extra Ulje antarktičkog krila
  Oksidativni stres opterećuje pseći organizam i može biti uzrok degeneracije i starenja stanica. Ulje krila potiče izdržljivost i snagu te se također bori protiv slobodnih radikala koji mogu poremetiti metaboličke procese u stanicama.
 • Canis Ekstra BIO ulje konoplje
  Linolna kiselina koju sadrži potiče stvaranje stanica, a visok udio antioksidansa olakšava metabolizam.

Probava u fokusu – ciljana podrška zdravom probavnom traktu

 • Canis Extra Petflora
  Podržava stabilnu crijevnu floru i potiče jak imunološki sustav. (Posebno se preporuča nakon antibiotika ili kemijskih sredstava protiv crva.)
 • Canis Extra Ljekoviti treset
  Podržava regeneraciju gastrointestinalne funkcije i sluznice, te je opskrbljuje mineralima.
 • Canis Extra Granulat mrkve
  Brza potpora mekom izmetu povezanom s prehranom i dragocjena prehrana za dobre crijevne bakterije kada se hrane kao lijek.

Motorika u fokusu – ciljana podrška zdravom mišićno-koštanom sustavu

 • Canis Extra Zglobovital
  Canis Extra Zglobovital je dodatak prehrani koji pruža nutritivnu potporu zglobovima, hrskavici, ligamentima i tetivama te na taj način doprinosi održavanju zdravlja.
 • Canis Extra Zelenousna školjka u prahu
  Opskrbljuje zglobove i hrskavicu važnim hranjivim tvarima, čini ih elastičnima i na taj način potiče zdravu pokretljivost. Zelenusna školjka bogata je glikozaminoglikanima (GAG), omega-3 masnim kiselinama, mineralima i aminokiselinama, što znači da hrani vezivno tkivo i zglobove i može djelovati regulirajuće na brojne tegobe zglobova.
 • Canis Extra Ulje antarktičkog krila
  Ulje krila ima protuupalna svojstva i jača imunitet, što ga čini prikladnim za pse koji pate od kronične upale. Tu spadaju artritis i osteoartritis, bolne bolesti zglobova koje dovode do ograničene pokretljivosti.
 • Canis Plus BIO Prah od šipka
  Visoki udio vitamina C, karotenoida i antioksidansa pomaže u zaštiti od slobodnih radikala, i na taj način mogu se poboljšati zglobovi.

Cirkulacija u fokusu – ciljana podrška za snažan kardiovaskularni sustav

 • Canis Extra Zglobovital
  Canis Extra Zglobovital je dodatak prehrani koji pruža nutritivnu potporu zglobovima, hrskavici, ligamentima i tetivama te na taj način doprinosi održavanju zdravlja.
 • Canis Extra Zelenousna školjka u prahu
  Opskrbljuje zglobove i hrskavicu važnim hranjivim tvarima, čini ih elastičnima i na taj način potiče zdravu pokretljivost. Zelenusna školjka bogata je glikozaminoglikanima (GAG), omega-3 masnim kiselinama, mineralima i aminokiselinama, što znači da hrani vezivno tkivo i zglobove i može djelovati regulirajuće na brojne tegobe zglobova.
 • Canis Extra Ulje antarktičkog krila
  Ulje krila ima protuupalna svojstva i jača imunitet, što ga čini prikladnim za pse koji pate od kronične upale. Tu spadaju artritis i osteoartritis, bolne bolesti zglobova koje dovode do ograničene pokretljivosti.
 • Canis Plus BIO Prah od šipka
  Visoki udio vitamina C, karotenoida i antioksidansa pomaže u zaštiti od slobodnih radikala, i na taj način mogu se poboljšati zglobovi.

Metabolizam u fokusu – ciljana potpora zdravoj jetri i bubrezima

 • Canis Extra Chlorella 
  Pomaže detoksikaciju tijela na prirodan način te može očistiti i pročistiti tkivo.
 • Canis Extra Spirulina 
  Daje tijelu sastojke koji podupiru metabolizam i tako mogu pozitivno pridonijeti čišćenju i mineralizaciji stanica.

Canis Extra Nervenheld

Mozak u fokusu – ciljana potpora za opušteno opće dobro stanje​

Šok, strah i bol mogu izazvati otpuštanje hormona stresa. Oni stavljaju tijelo u pripravnost i crpe njegove resurse. Canis Extra Nervenhel može podržati normalno funkcioniranje živčanog sustava i pospješiti smirenost i uravnoteženost.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.