Naturavetal Logo

Canis Plus® InsectVetal® - Održiva, hladno prešana hrana za pse s proteinima kukaca

Dodaj na popis za kupovinu

Naši su psi s nama tisućama godina: Danas smo tim koji je bezuvjetno predan jedan drugome. Omogućujemo našim psima da se hrane prirodno i primjereno. Alternative uobičajenim izvorima mesa otvaraju nove načine hranjenja s visokim udjelom proteina – održivije nego ikad prije.

Naša prva hladno prešana hrana za pse od kukaca Canis Plus® InsectVetal® nudi čiste, prirodne sastojke u nježnoj pripremi, s proteinima kukaca iz ličinke Hermetia illucens i biljnim dodacima bogatim hranjivim tvarima. Inovativna hrana za pse nudi mogućnost očuvanja prirodnih resursa, a također je izvrsna alternativa za pse s alergijama ili netolerancijom. Napravljena od najčišćih sastojaka i s najmanjim ekološkim otiskom – zdrava, održiva i prilagođena životinjama, za savjestan pristup svijetu.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Canis Plus® InsectVetal®

Prednosti naše hrane za pse od kukaca

 • Održiva hrana za pse s proteinima kukaca
 • Nježno hladno prešana
 • U kombinaciji sa svim vrstama hrane Canis Plus®
 • Također idealna za djelomične barfere
 • S pažljivo odabranim biljem
 • Bez punila, bojila i konzervansa
 • Bez soje, pšenice, krumpira i mliječnih proizvoda
 • Također za alergičare i pse osjetljive na hranu

Hermetia illucens – Crna vojnička muha

Crna vojnička muha česta je u cijelom svijetu. Njihovi niski zahtjevi za okoliš osigurali su im da pronađu izvrsne uvjete za život na raznim mjestima, a isto vrijedi i za njihove ličinke. One su od presudne važnosti za proizvodnju naše nove hrane za pse od kukaca Canis Plus® InsectVetal®. Uzgoj ličinki Hermetia illucens je neproblematičan u usporedbi s proizvodnjom mesa i moguć je praktički bilo gdje. Ličinki ne treba puno da bi uspijevala – fokus joj je na unošenju što više hrane. U fazi ličinki, Hermetia illucens jede i skladišti koliko god može, jer kao potpuno odrasli kukac živi na tim rezervama i više ne uzima hranu. Zbog toga ličinke Hermetie karakterizira činjenica da imaju visok udio hranjivih sastojaka prije faze kukuljice. One sadrže puno bjelančevina, masti i također zdravu količinu laurinske kiseline.

Održiva hrana za pse od proteina kukaca

S porastom svijesti ljudi o okolišu, raste i potraga za novim načinima hranjenja psa vrijednim proteinima na način koji odgovara vrsti i time smanjuje konzumiranje mesa. U mnogim dijelovima svijeta sasvim je normalno da insekti budu na jelovniku. Na taj se način hrana za pse može napraviti i od insekata. Prednosti uzgoja kukaca su očite – zahtijeva znatno manje prostora u pogledu korisnih obradivih površina i drugih prirodnih resursa. Za uzgoj 1kg ličinki potrebno je samo približno 1–1,5kg hrane – za razliku od toga, za 1kg mesa potrebno je približno 12–14kg hrane.

Minimalna potrošnja vode kao i emisije amonijaka i CO2

Ličinke postavljaju samo male zahtjeve prema hrani i okolišu te održavaju veliku reproduktivnu brzinu. Ako u to uvrstimo i znatno manju potrošnju vode, emisije amonijaka i CO2, postaje jasno zašto ovaj novi način hranjenja hranom od kukaca može biti toliko važan za pse, ljude i njihovu okolinu.

Hrana za pse od kukaca bez aditiva – temeljena na čistoj prirodi

Kao sadržajnu dopunsku hranu Canis Plus® InsectVetal® treba davati naizmjenično s našom cjelovitom hranom. To smanjuje potrošnju mesa i psu pruža sveobuhvatnu njegu – za ekološki svjesno, održivo i vrstama primjereno hranjenje.

Trenutno nije moguće ponuditi hranu za pse od kukaca kao cjelovitu hranu bez upotrebe određenih dodataka. Svjesno smo odlučili odreći se ovih aditiva i ostati vjerni svom cjelovitom pristupu prirodnom hranjenju.

Naš je InsectVetal® stoga jedinstven – i u početku se nudi kao dopunska hrana, tako da se može davati uz ostale vrste Canis Plus® hrane. Jer ako se svi redovito oslanjamo na ovu alternativu, nastalo rasterećenje za svijet već je ogromno i pas je zbrinut na primjeren način.

Ako želite davati Canis Plus® InsectVetal® kao cjelovitu hranu zbog alergija ili iz etičkih razloga, preporučujemo da se redovito savjetujete s našim timom stručnjaka kako bismo mogli pojedinačno razgovarati o potrebnim dodacima za Vašeg psa.

Novi izvor proteina: alternativa za alergičare

Ne samo izvanredne prednosti za okoliš, već i pogodnost kao pseća hrana za alergičare čine naš Canis Plus® InsectVetal® tako zanimljivim. Naš recept bez glutena sa sušenim ličinkama insekata nježno se utiskuje u procesu hladnog prešanja u obliku peleta kako bi se što bolje sačuvale vrijedne hranjive tvari iz banane, borovnice, brusnice i mnogih drugih. Riža cjelovitog zrna također pruža zdrave hranjive sastojke i ima mali potencijal alergije, tako da se stvara dopunska hrana koju čak i psi s osjetljivom hranom ili psi s alergijama mogu vrlo dobro podnijeti.

Alergije nastaju kada tijelo dođe u kontakt s nekom tvari, pogrešno je klasificira kao prijetnju, a zatim reagira u skladu s tom prijetnjom kada ponovno dođe u kontakt s njom. Na primjer, mnogi psi pate od alergije na piletinu jer se piletina naširoko koristi kao sastojak pseće hrane. Sastojci poput kozjeg ili konjskog mesa obrađuju se rjeđe i mnogim su psima nepoznati kao izvor mesa. Stoga su alergije na konjsko ili kozje meso rjeđe nego na primjer na piletinu. Koji je izvor mesa psu nepoznat, ovisi o povijesti psa.

Svatko tko uzgaja svog psa s dva do tri različita izvora mesa (na području suhe hrane, mokre hrane i poslastica) i odriče se svih ostalih izvora mesa, u tom slučaju bi bio prikladan bilo koji drugi izvor mesa u slučaju alergije. Vrste hrane koja sadrži samo jedan izvor životinjskih proteina toliko su važne jer se idealno mogu integrirati u ovu vrstu hranjenja. Na primjer, ako je pas alergičan na piletinu, ali dobro podnosi janjetinu, janjetinu Canis Plus® možete davati u našem cjelovitom jelovniku s janjetinom i našom čistom janjećim salamom s domaćim mješavinama povrća/voća ili pahuljica i izvorom kalcija za raznolik meni.

Dakle, dovoljno je biti svjestan da se pas ne mora hraniti svim izvorima mesa dostupnim na svijetu da bi se o njemu brinulo na način koji odgovara vrsti. Dva do tri različita izvora mesa kao osnova, s promjenjivim, podnošljivim prilozima, dovoljni su kako bi se osiguralo pravilno opskrbljivanje vrste. To znači da svi ostali izvori mesa za ovog psa ostaju nepoznati i mogu se koristiti ako pas razvije alergiju.

Za alergičare koji mogu tolerirati samo jedan izvor mesa, naša hrana za kukce predstavlja prihvatljivo obogaćenje jelovnika. Iskustva pokazuju da psi koji dulje vrijeme dobivaju samo jedan izvor mesa, prije ili kasnije reagiraju na to. Za to može biti odgovorno jednostrano hranjenje. Naš InsectVetal® nudi mogućnost sprječavanja ove jednostranosti i tako može odgoditi takve neželjene reakcije ili ih u potpunosti spriječiti.

Canis Plus® InsectVetal®

Prednosti naše hrane od kukaca

 • S udjelom kukaca čiste vrste (Hermetia illucens)
 • Iz čistih i zdravih resursa
 • Ekološki prihvatljiv u proizvodnji
 • Izvor hrane prihvatljiv za životinje
 • Potpuno prirodni vitamini i minerali
 • Podnošljiv recept bez glutena
 • Pogodno i za alergičare

Preporuka za hranjenje hranom 

Canis Plus® InsectVetal®

Kao dopunsku hranu Canis Plus® InsectVetal® treba davati u odvojenim obrocima, naizmjenično s Canis Plus® cjelovitom hranom ili BARFom.

Ova se preporuka za hranjenje odnosi na odrasle pse i temelji se na njihovoj trenutnoj tjelesnoj težini. Vrijednosti su prosječne vrijednosti utvrđene u praksi. Optimalna količina hrane za psa ovisi o dobi i temperamentu.

Prelazak hranjena na hranu od kukaca – Canis Plus® InsectVetal®

Kao i kod ostalih hladno prešanih suhih vrsta hrane, neposredan i jasan prelazak na naš InsectVetal® ima smisla. To znači da se prethodno dodani ekstrudat ne miješa s našim hladno prešanom suhom hranom, već se prebacuje izravno.

Prilikom promjene naših ostalih hladno prešanih vrsta hrane Canis Plus® ili kod prelaska s mokre hrane ili BARFa na InsectVetal®, promjena se također odvija pri sljedećem obroku. Više o prelasku na drugu hranu možete saznati ovdje.

Preporuka za hranjenje Canis Plus® InsectVetal®

Kao dopunska hrana, Canis Plus® InsectVetal® treba davati niaizmjenično s Canis Plus® potpunim vrstama hrane ili BARF-om, u odvojenim obrocima. Preporuka za hranjenje odraslih pasa temelji se na njihovoj trenutnoj tjelesnoj težini.

Dnevni obrok:

Težina psaDnevni unos hrane
5 kg80 g
10 kg125 g
15 kg165 g
20 kg215 g
25 kg250 g
30 kg280 g
35 kg340 g
40 kg370 g
45 kg410 g
50 kg450 g
60 kg510 g
70 kg600 g

Dodatne informacije i često postavljena pitanja o prehrani hranom za pse od proteina kukaca Canis Plus® InsectVetal®

Što je InsectVetal®?

InsectVetal® je visokokvalitetna, hladno prešana dopunska hrana za pse, koja se temelji na bjelančevinama insekata iz ličinke crne vojničke muhe (Hermetia Illucens) i tako se odriče od mesa toplokrvnih životinja ili riba. Canis Plus® InsectVetal® opcija je za zdravo i ekološki prihvatljivo hranjenje koja štedi mnoge prirodne resurse u usporedbi s uobičajenim izvorima proteina. Također je izvrsna alternativa za pse s alergijama jer može proširiti prehranu.

Je li količina hrane ista kao kod drugih vrsta hrane Canis Plus® za odrasle pse?

Kao dopunsku hranu Canis Plus® InsectVetal® treba davati u odvojenim obrocima, naizmjenično s Canis Plus® cjelovitom hranom ili BARFom.

Količina hrane našeg Canis Plus® InsectVetal® jednaka je količini hrane naših ostalih vrsta suhe hrane Canis Plus®. InsectVetal® je u  sigurnoj količini kalcija, kao i naše druge sorte. Preporuka za hranjenje odnosi se na odrasle pse i temelji se na njihovoj trenutnoj tjelesnoj težini. Vrijednosti su prosječne vrijednosti utvrđene u praksi. Optimalna količina hrane za psa ovisi o dobi i temperamentu.

Može li se Canis Plus® InsectVetal® koristiti kao cjelovita hrana?

Naša hrana od kukaca dopunska je hrana koja je namijenjena proširenju pseće prehrane. Stoga hranjenje kao cjelovita hrana treba biti ograničeno vremenski i u dogovoru s našim timom stručnjaka. Kako stvari trenutno stoje, nije moguće proizvesti cjelovitu pseću hranu od proteina kukaca bez dodavanja određenih aditiva. Ali uvijek smo se suzdržavali od rada s tim aditivima. 

Nudimo ga kao dodatnu hranu, tako da se može davati naizmjenično s našim vrstama hrane Canis Plus®. Jer ako svi koji su zainteresirani za alternativne načine hranjenja redovito integriraju hranu od kukaca u prehranu svog psa, tada će se potrošnja konvencionalnih izvora mesa smanjiti. To može pomoći u rasterećenju okoliša dok se o psu skrbi na odgovarajući način

Na što bi se trebalo pripaziti prilikom prelaska na hranu za pse od kukaca?

Kao i kod naših ostalih hladno prešanih vrsta suhe hrane, trenutni i jasni prelazak na InsectVetal® ima smisla. To znači da se prethodno dodani ekstrudat ne miješa s našom hladno prešanom suhom hranom, već se prelazi izravno. InsectVetal® možete davati dva do četiri tjedna u vrećama, a zatim se izravno prebaciti na drugu vrstu naše hladno prešane suhe hrane. Ali također je moguće svakodnevno mijenjati vrstu hrane. 

Ako imate osjetljivog psa, nazovite nas. Ako ste do sada hranili mokru hranu ili BARF, promjena će se također izvršiti odmah sa sljedećim obrokom. Za osjetljive, prethodno ugrožene pse, o laganom prelasku može se razgovarati u pojedinačnom razgovoru s našim timom stručnjaka (Tel. +385 98 929 1264).

Je li InsectVetal® pogodna i za štenad?

Naš Canis Plus® InsectVetal® zamišljen je kao dopunska hrana za odrasle pse i može se davati mladim psima od trenutka kada je njihova faza rasta završena. Međutim, nema ništa loše u tome što prethodno hranimo štenad i mlade pse našim InsectVetal®om kao posebnu poslasticu.

Može li se InsectVetal® kombinirati s mokrom hranom Canis Plus®?

Kao i kod ostalih hladno prešanih suhih vrsta hrane, moguće je kombinirano hranjenje s varijacijama  naše mokre hrane i BARFa. Ovdje također treba napomenuti da se različite vrste hrane ne smiju miješati u jednoj zdjeli, već ih ponuditi u odvojenim obrocima. Na primjer, ujutro hranite mokru hranu ili BARF, a navečer InsectVetal®. U osjetljivih pasa općenito treba izbjegavati miješanje različitih vrsta hrane u jednom obroku, jer to može iritirati probavne organe.

Može li se InsectVetal® kombinirati s drugim vrstama suhe hrane Canis Plus® ?

InsectVetal® je dopunska hrana i treba je davati naizmjenično s našim ostalim Canis Plus® cjelovitim vrstama hrane. Budući da su sve naše suhe vrste hrane hladno prešane, Canis Plus® InsectVetal® možete davati dva do četiri tjedna u vrećama, a zatim se izravno prebaciti na drugu vrstu naše hladno prešane suhe hrane. Ali također je moguće svakodnevno mijenjati vrstu hrane. Ako imate osjetljivog psa, nazovite nas – +385 98 929 1264.

Kako se uzgaja ličinka za proteine kukaca ?

Ličinka Crne vojničke muhe drži se na temperaturama koje odgovaraju vrsti i prikladnoj sobnoj klimi te se hrani žitaricama, obično zobenim brašnom. Ti preduvjeti jamče prirodan i čist rast, uz redovite reprodukcijske cikluse koji traju samo nekoliko tjedana.

Je li InsectVetal® pogodan za alergičare i osjetljive pse?

Da, recept s ličinkom Crne vojničke muhe i našom neoguljenom rižom cjelovitog zrna vrlo je pogodan za alergičare. Ličinke kukaca uglavnom su psu potpuno nepoznate kao izvor hrane, a cjelovita riža prirodno ima samo mali alergijski potencijal, pa je Canis Plus® InsectVetal® prikladan izvor hrane čak i za vrlo alergične ili osjetljive pse. I naravno – kao i uvijek – ne koristimo sintetske dodatke s InsectVetal®om, kako bi Vašeg alergičnog psa ne samo podnošljivo za metabolizam hranili, već i bez nepotrebnih stranih tvari!

Za alergičare preporučujemo prilagođeno hranjenje, jer je ovdje često korisno, kao kod dijetalne prehrane, davati dobro podnošljivu sortu 6-8 tjedana kako bi se nadraženi metabolizam mogao smiriti i obnoviti. Budući da mnogi alergičari mogu tolerirati samo jedan ili dva izvora mesa. Hrana od proteina kukaca može im biti prijeko potrebno rješenje.

Mogu li dobiti individualno savjetovanje o hranjenju?

Rado ćemo Vam pružiti opsežne savjete o tome kako pravilno hraniti svog psa.

Možete nas kontaktirati od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broj +385 98 929 1264 ili putem e-pošte: info@naturavetal.hr.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.