Naturavetal Logo

Felins Plus® Perad & Riba: prirodna suha hrana za mačke

Dodaj na popis za kupovinu

Jedinstvena suha hrana za mačke Felins Plus® Perad & Riba s visokim udjelom mesa i ribe prava je posebnost: hladno je prešana i 100% bez sintetičkih dodataka. Zdravoj probavi doprinijet će i u kombinaciji s Felins Plus® Obrocima u ovitku ili Obrocima od sirovog mesa. Sadržane žitarice (koje su prethodno obrađene jedinstvenim procesom kuhanja) bogate su sirovim vlaknima i celulozom. Felins Plus® Perad & Riba pomaže redovnu probavu, potiče peristaltiku crijeva i smanjuje mogućnost intestinalnih adhezija. 

Perad odlikuje dobra iskoristivost masti, a riba opskrbljuje visokovrijednim bjelančevinama. Zelenousna školjka u prahu kao izvor esencijalnog taurina pomaže prirodno očuvanje zglobova. Prirodna snaga biranog i na zraku osušenog povrća i voća daje vitamine, a dijatomejska zemlja pruža moć minerala. Sadržana kokosova mast i lososovo ulje brinu za zdravu kožu i sjajno krzno, a mačja metvica zaokružuje ukupni okus hrane. Uz to, sadržani pivski kvasac donijet će sjaj krznu, a Algalni vapnenac osigurati prirodni kalcij.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Optimalna dopuna BARF ishrani

Felins Plus® Perad & Riba optimalna je dopuna BARF ishrani ili Felins Plus® Obrocima u ovitku. Idealan omjer u ovakvoj kombinaciji jest 80% mokre hrane koja sadržava meso i 20% suhe hrane. Na taj se način mački ujedno osigurava dovoljnu količinu tekućine. Ipak, dobro je znati da mačka bez vode može izdržati do dva dana, pa se stoga svakako pobrinite da je Vašoj mački uvijek dostupno dovoljno svježe vode radi prevencije problema s mjehurom i bubrežnih tegoba. Felins Plus® Perad & Riba poslužit će i kao prirodna poslastica ili posebna nagrada.

Preporuka za hranjenje

Felins Plus® Perad & Riba optimalna je dopuna BARF ishrani ili Felins Plus® Obrocima u ovitku. Idealan omjer u ovakvoj kombinaciji jest 80% mokre hrane koja sadržava meso i 20% suhe hrane. Na taj se način mački ujedno osigurava dovoljnu količinu tekućine. Ipak, dobro je znati da mačka bez vode može izdržati do dva dana. Budući da voda čini dvije trećine njenog tijela, time je važnije da ju većinskim dijelom hranite mokrom hranom.

Dodatne informacije i često postavljana pitanja (FAQ) o Felins Plus® Perad i Riba

Koja hrana za mačke ima visok udio mesa?

Ako svoju mačku želite hraniti hranom s visokim udjelom mesa, razmislite samo o mokroj hrani. Sva suha hrana treba određenu količinu biljne tvari da postane suha. Budući da se mokra hrana ne mora prešati, ovaj se udio ovdje može izostaviti. Za mačku, kao nekadašnju pustinjsku životinju, i dalje je vrlo važno da dobiva mokru hranu kako bi kroz hranu dobila dovoljno tekućine. 

Međutim, mokra hrana nije samo mokra hrana. Pobrinite se da se ne prerađuju lošiji životinjski nusproizvodi kao što su pandže ili perje, jer vaša mačka treba visokokvalitetne izvore proteina kako bi dugo ostala zdrava. Nadalje, hrana ne bi smjela sadržavati nepotrebne sintetske dodatke poput umjetnih vitamina ili konzervansa i trebala bi prirodno osigurati mački sve što joj je potrebno za dug i održiv život. 

Pogledajte Felins Plus® Obrok u ovitku. Imaju udio mesa od najmanje 87%, što ih čini jedinstvenima. Zahvaljujući otvorenoj izjavi, možete točno vidjeti čime hranite svoju mačku. Na stranici "Promjena mačije hrane" pronaći ćete sve važne informacije o kojima biste trebali voditi računa kada mijenjate hranu svojoj mački.

Koja je najbolja hrana za mačke bez žitarica?

Hrana za mačke koja se reklamira kao hrana bez žitarica, ali zatim sadrži neprimjereno visok udio krumpira, slatkog krumpira, graška ili sličnih izvora ugljikohidrata uopće nije prikladna hrana za mačke. Ugljikohidrati mogu pružiti vrijedne hranjive tvari, energiju i vlakna. ako su dobro probavljive i probavljive za mačku koja je mačke. Međutim, mačke su primarno mesožderi, pa će kvalitetna hrana za mačke prvenstveno biti mesna i općenito s niskim sadržajem ugljikohidrata, bilo da dolaze iz porodice trava (žitarice), slatke (batat), velebilja (krompir) ili mahunarki (grašak).

Važnije je hraniti svoju mačku mačjom hranom koja sadrži puno mesa i koja odgovara vrsti. Osim toga, hrana za mačke koja odgovara vrsti treba izbjegavati nepotrebne sintetičke dodatke poput umjetnih vitamina i konzervansa. Mačka ovisi o dobivanju dobre količine tekućine iz svoje hrane. Glavna hrana mačke uvijek bi trebala biti mokra hrana.

Možete saznati više o tome što definira mačju hranu prikladnu za vrstu na našoj stranici Prehrana prilagođena mačkama.

Zašto bi hrana za mačke trebala biti bez žitarica?

Hrana za mačke ne mora biti bez žitarica, pod uvjetom da mačka nije alergična na žitarice. Međutim, mačke s osjetljivim želucem će imati koristi ako se prerađuju samo žitarice bez glutena. Hrana za mačke primjerena vrsti je mokra hrana koja sadrži samo mali udio sastojaka biljnog podrijetla, budući da mačke kao čisti mesožderi uglavnom trebaju meso kao hranu.

Nažalost, trend bez žitarica toliko je raširen da se sastojci poput krumpira ili slatkog krumpira sada koriste umjesto žitarica i čine preveliki dio cjelokupnog recepta. Međutim, svi ovi sastojci su biljni dodaci koji se samo u maloj mjeri (maksimalno 10-15%) trebaju preraditi u hranu za mačke koja odgovara vrsti. Pogledajte Felins Plus® Obrok u ovitku i uvjerite se u recept za gotove obroke za mačke koji odgovaraju vrsti.

Zašto pšenica nije dobra za mačke?

Postoje mačke koje su alergične na prerađene žitarice ili imaju crijevnu osjetljivost na gluten, koji se nalazi u raznim žitaricama. Iz tog razloga prerađujemo samo žitarice bez glutena u hladno prešanu Felins Plus® Perad i Riba. U osnovi, međutim, mačkama treba davati samo najviše 20% dnevnog obroka suhe hrane, budući da mačka također dobiva tekućinu iz dnevne prehrane. Suha hrana uvijek ovisi o određenom udjelu biljnih dodataka koji se može komprimirati. 

Međutim, mački, kao čistom mesožderu, uglavnom treba meso koje se tretira primjereno vrsti. Ugljikohidrati, bilo iz pšenice, krumpira, slatkog krumpira ili slično, trebali bi činiti samo mali dio hrane. Stoga je vlastita mokra hrana ili BARF vrsta prehrane za mačku Zanima li vas BARF za mačke? Onda ste pozvani da pogledate naš vodič “Prvi koraci prema BARF-u kod mačaka”.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.