Naturavetal Logo

Učinite BARF uravnoteženim - brz i jednostavan

Dodaj na popis za kupovinu

Oni koji se oslanjaju na BARF razmišljaju o divljim korijenima psa koji žive u vuku. Jedna od njegovih prirodnih potreba je sirovo meso, ali vuk se hrani i šumskim korijenjem i plodovima. Sadržaj želuca njegovih životinja plijena, a time i bilje i povrće također su dio njegove prehrane. Čisti mesožder stoga nije ni vuk ni pas.

Kada hranite sirovim mesom, iznutricama, kostima i masnoćom, zajedno s povrćem, voćem i biljem, vašem psu dajete prehranu kakvu je priroda zamislila.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Oni koji se oslanjaju na BARF razmišljaju o divljim korijenima psa koji žive u vuku. Jedna od njegovih prirodnih potreba je sirovo meso, ali vuk se hrani i šumskim korijenjem i plodovima. Sadržaj želuca njegovih životinja plijena, a time i bilje i povrće također su dio njegove prehrane. Čisti mesožder stoga nije ni vuk ni pas.

Kada hranite sirovim mesom, iznutricama, kostima i masnoćom, zajedno s povrćem, voćem i biljem, vašem psu dajete prehranu kakvu je priroda zamislila.

Naturavetal® Savjet: Promjena suhe hrane sa BARF hrane

Ako ste svog psa hranili konvencionalno proizvedenom (ekstrudiranom) suhom hranom i želite probati BARF, nikada ne biste trebali odmah prijeći na djelomični BARF sa sirovim mesom. Nagla promjena mogla bi preopteretiti gastrointestinalni trakt. Bolje je započeti s našim potpunim obrokom u limenci ili varijantama čistog mesa s dodanim prilozima, oni su probavljiviji i omogućuju delikatniji prijelaz.

Povrće, voće i aromatično bilje za kompletan BARF obrok 

Kada povraćate, visokokvalitetno povrće, voće, bilje i ulja trebali bi nadopunjavati obroke kako bi vaš pas dobio sve hranjive tvari koje su mu potrebne. Naše na zraku sušene pahuljice možete koristiti kao zamjenu za povrće i voće koje ste sami pripremili.

Canis Extra Vit/Min Mješavina Pahuljica

Naše razne pahuljice s visokim sadržajem vlakana Vit/Min

Ova mješavina pahuljica impresionira svojim jednostavnim, ali posebno zasitnim receptom. Sastojci su odabrani tako da ih dobro podnose čak i alergični psi. Proso koje sadrži pažljivo je usitnjeno i granulirano kako bi se moglo optimalno probaviti i ujedno zasititi psa.

Canis Extra Top-Fit-Mix Pahuljice

Naše Top-Fit-Mix pahuljice bez žitarica 

Naša bogata mješavina Top-Fit-Mix je 100% mješavina pahuljica bez žitarica i škroba, koja je posebno pogodna za pse s osjetljivim želucem i alergičare. Bobičasto voće koje sadrži daje psu prirodno zdravu vitalnost, a smokve, marelice i bosiljak također su izvrsni izvori vitamina.

S vremena na vrijeme dodate mješavine ljekovitog bilja ili bobičastog voća koje podupiru metabolizam i obogaćuju prehranu nizom vrijednih prirodnih nutrijenata.

Canis Extra Snaga Bobica

Šarene bobice u posudi s Canis Extra Snaga bobičastog voća 

Bobičasto voće osigurava vitamine za imunološki sustav, može pomoći tijelu u borbi protiv slobodnih radikala i tako pomoći u zaštiti stanica. Raznobojne bobice suše se nježno kako bi se što više očuvale sve hranjive tvari koje sadrže. Poput ljekovitog bilja, bobičasto voće je pravi izvor energije za pse i opskrbljuje tijelo vrijednim vitaminima, mineralima i sekundarnim biljnim tvarima.

Canis Extra Mješavina Začinskog Bilja Bio BARF

Raznovrsna ponuda s Canis Extra Mješavina Začinskog Bilja Bio BARF

Izvanredna mješavina organskog bilja osušenog na zraku daje vitamine i minerale upravo u onom obliku u kojem ih je priroda stoljećima osiguravala. Vitalne tvari sadržane u njemu obogaćuju prehranu i nadopunjuju mesnu prehranu za ravnotežu, raznovrsnost i raznolikost u zdjeli.

Najvrjednija dopunska hrana za svestrani BARF plan 

Dovoljna opskrba vitaminima i mineralima iznimno je važna kod BARF-a, stoga smo razvili prirodnu dohranu Canis Plus® za pse koju možete kombinirati s BARF-om za uravnoteženu prehranu.

Prirodni izvori kalcija kao nadomjestak za kosti: algalni vapnenac i organski prah ljuske jajeta 

Limeta od morske alge služi kao zamjena za kalcij za hranjenje bez kostiju ili sa smanjenim udjelom kostiju i dodaje se našim konzervama od čistog mesa Canis Plus®, mesnim rolicama ili BARF-u. Psi trebaju izvor kalcija kako bi uravnotežili fosfor u mesu. Za obroke bez kostiju preporuča se redovita primjena prirodnog izvora kalcija.

Organska ljuska jaja u prahu također služi kao prirodni izvor kalcija i dodaje se našim Canis Plus® konzervama od čistog mesa, mesnim obrokom u ovitku ili BARF-u. Nisu svi psi tolerantni na kosti ili ih možda ne jedu iz drugih razloga. U tim slučajevima, naš organski prašak od ljuski jaja treba dodati svakodnevnom normalnom obroku hrane.

Canis Extra Pivski Kvasac 

Za nadoknadu nedostatka vitamina B, jake živce, zdravu kožu, sjajnu dlaku i za poticanje trudnoće. Pivski kvasac sadrži veliki broj vitamina B koji su od iznimne važnosti za živčani sustav, krvotvorstvo, sluznice, kožu i dlaku. Nedostatak vitamina B može se otkriti, primjerice, po svrbežu kože ili povećanoj potrošnji stolice.

Dodaci poput brašna od morskih algi , ulja jetre bakalara ili 3-6-9 BARF ulja služe kao dodatni, prirodni izvor vitamina A i D ili joda po potrebi.

Naturavetal® Savjet: Koji izvor kalcija da uzimam?

Limeta od morskih algi i naš organski prah od ljuski jaja ne smiju se dodavati istovremeno – možete odabrati prirodni izvor kalcija koji vaš pas najbolje podnosi ili možete jednostavno naizmjenično hraniti dva prirodna izvora kalcija.

Canis Extra Brašno Morskih Algi

Jod kao alternativa ribi

Canis Extra Brašno Morskih Algi primarno osigurava jod kao alternativu ribi za pse s zabranom, a također i niz hranjivih tvari za osnovnu njegu tijekom karantene.

Canis Extra Ulje Jetre Bakalara

Izvor vitamina A, vitamina D i omega-3 masnih kiselina

Ulje jetre bakalara Canis Extra ljekovito je izvrstan izvor vitamina A, vitamina D i omega-3 masnih kiselina te je stoga važno za dobar razvoj, zdrav imunološki sustav, stabilan kardiovaskularni sustav te za zdravu kožu i sjajnu dlaku.

Canis Extra 3-6-9 BARF Ulje

Izuzetan izbor ribljih ulja

Izvanredan izbor ribljih ulja od skuše, sardina, inćuna, bakalara, haringe, kapelina i tune, dopunjen dragocjenim uljem konoplje, pruža sve esencijalne masne kiseline koje su vašem psu potrebne za uravnoteženu prehranu u praktičnoj mješavini ulja. Zato je naše 3-6-9 BARF ulje savršen dodatak za svakog psa, mladog ili starog.

Canis Plus® Mesne Rolice

Varijacije čistog mesa

Ako stvari trebaju ići brže, naše varijante s čistim mesom također su praktična alternativa sirovom mesu. Ne moraju se odmrzavati - to štedi vrijeme i čini ih idealnom alternativom sirovom mesu na odmoru.

Naturavetal® Savjet: Kada se sirovo meso ne podnosi dobro

Postoje psi koji ne podnose dobro sirovo meso i razvijaju kruljenje u želucu, pucanje ili hiperaciditet nakon jela ili stalno jedu travu. Psi su posebno pogođeni što su stariji. Naše čistomesne varijante stoga su alternativa koja se dobro podnosi jer ih pas lakše probavlja, a vi kao vlasnik psa i dalje možete ostati blizu BARF-a tijekom hranjenja. Uz to, trebate uzimati dodatak našem Canis Extra Ljekoviti treset 4-6 tjedana kako biste umirili nadraženu sluznicu u probavnom traktu.

Canis Extra Punomasno Kozje Mlijeko u Prahu

Lako probavljivo punomasno kozje mlijeko u prahu

Lako probavljivo punomasno kozje mlijeko u prahu za podršku odgoju ili oporavku štenaca. Punomasno kozje mlijeko ima visok udio aminokiselina, minerala i elemenata u tragovima te jača cijeli organizam zahvaljujući raznovrsnosti vitamina. Zbog kratkog i srednjeg lanca masnih kiselina (za razliku od kravljeg) kozje mlijeko se bolje podnosi, djeluje protiv kožnih tegoba i aktivira obnovu stanica. Prirodno visok sadržaj vitamina D i A izvrsno pridonosi razvoju mladih životinja. Slabe životinje dobivaju važne hranjive tvari bez opterećivanja kardiovaskularnog sustava ili metabolizma masti i tako dobivaju više radosti života i vitalnosti.

Hranjive tvari iz vode - alge, dagnje & Co 

Priroda se temelji na raznolikosti i čistoj kvaliteti sastojaka. Zato se zalažemo za raznolik plan prehrane koji se temelji na prirodnim dodacima prehrani i ne koristi umjetne aditive. Alge su kvalitetan dodatak dnevnom obroku hrane za pse. Opskrbljuju vrijednim hranjivim tvarima, mogu podržati procese detoksikacije u tijelu ili se također mogu koristiti ciljano, na primjer za podršku zdravom mišićno-koštanom sustavu.

Dobrobiti klorele i spiruline 

Klorela i spirulina mogu podržati zdravlje vašeg psa na mnogo načina. Oni psu daju esencijalne aminokiseline, kao i razne druge hranjive tvari poput masnih kiselina, karotenoida, vitamina, minerala i elemenata u tragovima. Sadrže puno klorofila, koji može podržati tijelo u unutarnjem čišćenju, pročišćavanju i detoksikaciji. Oni također osiguravaju uravnoteženu acidobaznu ravnotežu, koja zauzvrat može spriječiti neugodne tjelesne mirise i loš zadah.

Prednosti brašna od morskih algi i zelenousne školjke 

Brašno od morskih algi je prirodni izvor joda, zbog čega se često redovito nadopunjuje npr. u BARF dijeti. Brašno od morskih algi također sadrži vrijedne aminokiseline i vitamine, kao i važne minerale. Stoga se često hrani naizmjence s našom bobičastim voćem kako bi se poboljšala boja ili pigmentacija dlake psa ili u kombinaciji s Canis Extra Spirulinom ili Chlorellom kako bi se podržala zdrava dentalna higijena.

Zelenusna školjka bogata je glikozaminoglikanima (skraćeno GAG), omega-3 masnim kiselinama, mineralima i aminokiselinama, što znači da hrani vezivno tkivo i zglobove te može imati regulacijski učinak na brojne bolesti zglobova. Zglobovi i hrskavica opskrbljeni su važnim hranjivim tvarima koje mogu pospješiti njihovu elastičnost i time potaknuti zdravu pokretljivost.

Naturavetal® Savjet: S algama protiv zubnog kamenca

Klorela , spirulina i brašno od morskih algi mogu spriječiti stvaranje zubnog kamenca ako se hrane redovito i naizmjenično. Za savjet o kombiniranoj hranidbi obratite se našem timu stručnjaka!

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.