Naturavetal Logo

Mokra hrana za štenad bez žitarica - Canis Plus® potpuni obroci

Dodaj na popis za kupovinu

Fleksibilnost u prehrani šteneta može biti ključna za njegovu kasniju podnošljivost različitih vrsta hrane. Mnogi uzgajivači stoga ne hrane samo jednom vrstom hrane, već kombiniraju mokru i suhu hranu, kao i BARF. Na taj način štene se može naviknuti na različite okuse hrane, a probavni sustav profitira od raznolikosti te je često manje osjetljiv na kasnije promjene. Kako biste uvijek mogli pružiti štencu hranu koja mu individualno odgovara i prilagođena je njegovim potrebama, ali i vašem svakodnevnom životu, stvorili smo potpuni hranu za štence i mlade pse u razvoju. 

Sve vrste nude štencima i mladim psima mnogo mesa samo iz jednog izvora životinjskog proteina, vrijedne priloge poput brokule, tikvica, borovnica ili kruške, a sve su bez žitarica. Na taj način možete prirodno hraniti prema svim konceptima prehrane Naturavetal® i pružiti štencu i mladom psu prilagođenu prehranu za zdrav početak dugog života.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Potpuna prehrana za štence:

Canis Plus® potpuni obrok

U Naturavetal trgovini možete odabrati iz cijelog asortimana potpune hrane za štenad. 

Preporuka za hranjenje 

Canis Plus® potpuni obrok za štenad

Dnevna količina hrane, temeljena na trenutnoj tjelesnoj težini (KG) psa:

  • Psi do 7. mjeseca života: otprilike 5-8% tjelesne težine 
  • Od 7. do 12. mjeseca života: otprilike 3-5% tjelesne težine 
  • Od 13. mjeseca života mogu se hraniti našim Canis Plus® potpunim obrokom u limenci.


Svi naši obroci mogu se kombinirati s Canis Plus® hladno prešanim suhim hranom ili s BARF-om u odvojenim obrocima.

Dodatne informacije i često postavljena pitanja (FAQ) o našim Canis Plus® obrocima za štenad.

Koja je najbolja hrana za štence?

Za najbolju hranu za štence karakteristično je da ne sadrži kemikalije poput sintetskih vitamina ili umjetnih konzervansa. Sadrži visok postotak hranjivih tvari, ali istovremeno energetski sadržaj ne smije biti previsok kako bi štene moglo ravnomjerno i sporo rasti. Stoga se pobrinite da unosite adekvatan udio proteina i masti. Ovdje možete saznati više o temi.

Do kada hranim hranu za štenad?

Budući da je mokra hrana Naturavetal® optimalno prilagođena potrebama psa koji raste, obično se daje do 12. mjeseca života, nakon čega se prelazi na naše potpune obroke Canis Plus®. Našu hladno prešanu hranu za štence i mlade pse hranimo također do dvanaestog mjeseca života. Hranom za štence mogu se hraniti mladi psi do osamnaest mjeseci starosti ako nije jasno koliko su dobro njegovani u prvim tjednima života (psi lutalice, psi iz azila) te mladi psi velikih pasmina pasa.

Što štenci smiju jesti, a što ne?

Razne vrste hrane koje su sigurne za ljude otrovne su za štence. Ovdje možete pronaći popis otrovne hrane za pse: Pogledajte: Otrovna hrana za pse

Koja hrana je dobra za štence?

Bilo da se radi o suhoj hrani, mokroj hrani ili BARF-u, hrana za štence ne smije sadržavati kemijske sastojke kao što su sintetski konzervansi ili umjetni vitamini i arome i ne smije sadržavati inferiorne komponente kao što su biljni ili životinjski nusproizvodi kao što su lišće, peteljke, kandže, odnosno perje. Više o hrani za štence primjerenoj vrsti potražite ovdje

Smiju li štenci piti mlijeko?

Štenci mogu piti mlijeko, ali mlijeko treba biti kozje, jer se kozje mlijeko često bolje podnosi. Njihove molekule proteina i masti su vrlo fine i stoga se lakše probavljaju od kravljeg mlijeka. Hranjive tvari prikladne za štence, poput Canis Extra punomasnog kozjeg mlijeka, čistog i bez sintetičkih tvari, mogu se pomiješati s vodom kako bi se dobilo mlijeko i na taj način poduprijeti crijeva, kožu i obnavljanje stanica te dati snagu.

Koje je mlijeko prikladno za štence?

Za štence je najbolje koristiti kozje mlijeko ili kozje mlijeko u prahu koje možete pomiješati s vodom i dodati u kozje mlijeko. Zbog kratkolančanih masnih kiselina kozje je mlijeko lakše probavljivo od kravljeg. Ako je vaše štene slabo, na primjer zato što se oporavlja ili je dulje vrijeme patilo od parazita kao što su crvi ili giardija, uvelike mu može koristiti dohrana Canis Extra punomasnog kozjeg mlijeka u prahu kako bi povratio snagu.

Naš vodič “Giardija kod pasa” pruža vam detaljne informacije o gijardiji kod pasa, a naš vodič “Prirodna prehrana protiv parazita u stomaku kod pasa i mačaka” objašnjava kako se riješiti parazita kod pasa i mačaka.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.