Naturavetal Logo

Kako podržati kosti i zglobove psa

Dodaj na popis za kupovinu

Vrijeme koje provodimo kao vlasnici pasa sa našim ljubimcima je izuzetno dragocjeno. To uključuje i zajedničko vrijeme provedene u stanu, ali posebno vrijeme koje provodimo s našim psima u prirodi. Svaki izlet može postati avantura, uvijek ima nešto novo za otkriti i nove doživljaje, čak i na rutinskom večernjem šetanju. Pas nam pokazuje svijet koji nam je prije bio zatvoren, intenzivnije doživljavamo prirodu, posvećujemo više pažnje detaljima i pronalazimo mir u zajedničkom i vrlo osobnom ritmu.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Dug put od mladog psa do seniora 

Već od rođenja pas hoda na svoja četiri šape. Na početku još nespretan, upoznaje svoje tijelo, vježba trčanje i skakanje, a ponekad to ne ide bez bolnih incidenata. Kao mladi pas, često dolazi do doze prekomjerne hrabrosti i već tada se javljaju situacije u kojima se opterećuje mišićno-koštani sustav.

Prirodna i blaga podrška tada postaje posebno vrijedna, jer ne duboko ulazi u njegov metabolizam, već mu samo pruža prirodne hranjive tvari koje ga mogu podržati u procesu samoozdravljenja. Kako pas polako stari, pojavljuju se i drugi faktori koji opterećuju njegov mišićno-koštani sustav, jer podliježe trošenju, i u ovoj situaciji treba odabrati prirodnu podršku kako bi mu pomogli.

Ako primijetite da vaš pas pokazuje abnormalnosti u pokretima, poput manje radosti u kretanju ili problema prilikom ustajanja, možete podržati njegov mišićno-koštani sustav i zglobove Canis Extra prahom od zelenousne školjke ili Canis Extra BIO prah od Šipka. Za pse koji trebaju dodatnu pomoć, naša mješavina bilja Canis Extra Zglobovital sadrži ne samo zelenousnu školjku, već i druge biljke koje potiču metabolizam kostiju i zglobova.

Naturavetal® Info

Prirodna potpora kostima i zglobovima ima smisla

  • Ako mladi pas brzo ili nepravilno raste
  • Ako je štene ili mladi pas bio izložen pothranjenosti tijekom faze rasta
  • U dobnim abnormalnostima u pokretima
  • Kod pasa koji pate od pretilosti
  • Nakon ozljeda ili operacija mišićno-koštanog sustava
  • Zimi, kada psu treba više vremena da se "zagrije"

Canis Extra Zelenousna Školjka u Prahu  

Osigurava zglobove i hrskavicu važnim hranjivim tvarima, čini ih elastičnima i potiče zdravu pokretljivost. Zelena školjka bogata je glikozaminoglikanima (skraćeno GAG-ovi), omega-3 masnim kiselinama, mineralima i aminokiselinama, što hrani vezivno tkivo i zglobove te može imati regulacijski učinak kod brojnih problema sa zglobovima.

Canis Extra BIO prah Šipka

Visok sadržaj vitamina C, karotenoida i antioksidansa pridonosi zaštiti od slobodnih radikala te na taj način može poticati zdravlje zglobova.

Canis Extra Zglobovital

Canis Extra Zglobovital je dodatak prehrani koji prehrambeno podržava zglobove, hrskavično tkivo, ligamente i tetive te tako može doprinijeti njihovom očuvanju.

Ulja za zdrave kosti i zglobove 

Pored naših prirodnih dodataka prehrani u prahu za kosti i zglobove koje nudimo za pse, postoje i visokokvalitetna ulja koja potiču zdravu pokretljivost.

Canis Extra Ulje Lososa, Canis Extra 3-6-9 BARF Ulje 

Lososovo ulje i naše BARF ulje potiču zdrave zglobove, podržavaju imunološki sustav i pružaju sjajno krzno i zdravu kožu, dok Canis Extra ulje krila može poboljšati kondiciju i koncentraciju, poticati snagu i izdržljivost, stabilizirati funkciju srca i krvnih žila, te smanjivati stres i znakove starenja.

Canis Extra Kril Ulje 

Ulje Krila posjeduje svojstva protiv upala i jača imunološki sustav te se stoga preporučuje psima koji pate od kroničnih upala. To uključuje artritis i artrozu kao bolne bolesti zglobova koje dovode do smanjene pokretljivosti.

Dodatak kalcija za jake, zdrave kosti 

Kalcij se vjerojatno najčešće nalazi u tijelu pasa, a potreba za kalcijem najveća je u vrijeme formiranja kostiju i zubi - tijekom rasta psa. Međutim, kalcij nije samo esencijalan za izgradnju zdravih kostiju i zubi, već igra odlučujuću ulogu i u zgrušavanju krvi, pri prijenosu živčanih impulsa i pri kontrakciji mišića. Kod prehrane također ima važnu ulogu, jer ako psi ne podnose kosti, tada im je potrebno drugo prirodno izvor kalcija u hrani kako bi se mogla izbalansirati fosfor sadržan u mesu.

Prirodni izvori kalcija kao zamjena za kosti: Algalni Vapnenac i Ljuske Jajeta Bio u Prahu 

Kod naše hladno prešane Canis Plus® suhe hrane, kao i naših potpunih obroka za štence i odrasle pse, ne trebate dodavati dodatne izvore kalcija. Međutim, ako hranite svježom hranom (BARF) i ne dajete kosti svom psu, tada morate svakodnevno dodavati prirodni izvor kalcija poput našeg Canis Extra Ljuske Jajeta Bio u Prahu ili Algalni Vapnenac. Ljuske Jajeta u Prahu i Algalni Vapnenac služe kao izvrsni prirodni izvor kalcija kod BARF-a, možete jednostavno, prema svojim preferencijama, odabrati jedan od ta dva proizvoda ili ih kombinirati naizmjenično.

Naturavetal® Savjet: Ponudite naše varijacije mesnog obroka s prirodnim izvorom kalcija

Budući da mnogi psi reagiraju osjetljivo na kosti, i u našim Canis Plus® varijacijama mesnog obroka također ne koristimo kosti. Ako sami pripremate obroke za svog psa i koristite naše varijacije mesnog obroka, tada također trebate dodati izvor kalcija poput našeg Ljuske Jajeta Bio u Prahu ili Algalni Vapnenac

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.