Naturavetal Logo

Njega šapa, kože i krzna te ciljano podržavanje dodacima hrani

Dodaj na popis za kupovinu

Za mnoge ljude, osim vremena provedenog u prirodi, bliskost s psom u obliku mazanja ili ugodnih večeri na kauču je razlog za postati ljubitelj pasa. Volimo meku dlaku i toplinu psa. Pri tome, čistoća je važna ne samo za nas ljude, već i za psa; jer zdrav izgled s ugodnim mirisom tijela je znak zdravlja i vitalnosti.

Postoji nekoliko načina na koje možete poticati njegu šapa, kože i dlake. Prirodna njega pasa znači ne samo da psa vanjski tretirate s prirodnim proizvodima za njegu - znači i prehranom unutarnje opskrbljujete psa hranjivim tvarima koje osiguravaju glatku kožu, sjajnu dlaku i čvrste kandže.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Prirodni dodaci prehrani za njegu šapa, kože i dlake  

Canis Extra Pivski Kvasac 

Canis Extra Pivski Kvasac može pružiti vrijedan doprinos zdravoj koži i sjajnoj dlaci zahvaljujući raznolikosti vitamina B, minerala i mikroelemenata. Stoga je on bitan ne samo za one koji hrane svog ljubimca sirovom hranom, već i za svakoga tko želi prehranom podržati svoje kućne ljubimce tijekom promjene dlake ili kod nedostatka hranjivih tvari.

Canis Extra Bio Ulje Konoplje

Pomoć psu kod svrbeža

Svi psi se češu - to je normalno ponašanje, pod uvjetom da nije pretjerano. Ako primijetite da se vaš pas češće češe, a buhe ili drugi paraziti nisu uzrok, moguće je da je nedostatak hranjivih tvari ili alergija ili netolerancija razlog takvog ponašanja psa. Naš Canis Extra Bio Ulje Konoplje može pomoći u tim slučajevima: Bogat je esencijalnim masnim kiselinama i odlikuje se dobrom ravnotežom omega-6 i omega-3 masnih kiselina. Na taj način promiče zdravu kožu i može se koristiti kod suhe, perutave kože kao i kod svrbeža, doprinoseći zdravom izgledu kože i sjajnoj dlaci.

Za posebno sjajnu dlaku postoje Canis Extra Ulje Lososa i Canis Extra 3-6-9 BARF Ulje - esencijalne omega-3 i omega-6 masne kiseline u njima mogu podržati zdravu, sjajnu dlaku, zdravu kožu i čvrste kandže. Također su se pokazali korisnima u slučaju suhe kože s peruti.

Canis Extra Bio Ulje Kokosa također može, kada se izmjenjuje s našim uljima, promovirati sjaj i mekoću dlake i kože. Ako se tijekom promjene dlake pojave suha, perutava područja, možete ih vanjski namazati Canis Extra Bio Uljem Kokosa kako bi se perut lakše uklonila i smanjio svrbež. Tanak sloj koji se nježno masira u dlaku čak može pomoći u zaštiti od parazita, čak i na licu životinje. Ako želite saznati više o tome, svakako pogledajte naš vodič "Prirodna pomoć protiv krpelja".

 

Tijekom razdoblja povećane potrebe, primjerice nakon duže bolesti, za trudne, mlade ili stare životinje ili kako biste pripremili promjenu dlake, tu je Canis Extra Aktiv - jedinstvena kombinacija koja uključuje morske alge, komorač, maslačak i koprivu. Pruža organizmu važne vitamine, minerale i elemente u tragovima te na najbolji način podržava metabolizam.

Naturavetal® Savjet: Pripremite psa za linjanje

Da biste što bolje podržali svog četveronožnog prijatelja tijekom promjene dlake, pokazalo se da je šest do osam tjedana povremene prehrane s Canis Extra Aktivom, već otprilike 2 mjeseca prije početka promjene dlake, uspješno. To znači u studenom/prosinca i srpnju/kolovozu.

Canis Extra Petflora

Metabolizmom 

Pod metabolizmom se općenito podrazumijeva cjelokupnost svih biokemijskih procesa u organizmima ili stanicama. Stanica apsorbira hranjive tvari i metabolizira ih, razgrađujući ih ili preuređujući, stvarajući nove tvari koje organizam koristi, na primjer kao izvor energije ili za stvaranje novih stanica kože ili dlake. Problemi sa metabolizmom mogu imati vrlo različite i opsežne posljedice za cijeli organizam. Ako je crijevna sluznica iritirana antibiotikom ili kemijskim sredstvima za protiv crijevnih parazita, treba je ponovno dovesti u ravnotežu putem Canis Extra Petflora. Jer samo zdrava crijevna flora može zaista apsorbirati hranjive tvari koje pruža dobra hrana. Stoga, kod problema s dlakom uvijek treba razmišljati i o "unutrašnjosti".

Prirodna sredstva za njegu pasa 

Prirodna njega i blagi zaštitni proizvodi su jednostavno važni za opće blagostanje. Naši proizvodi su dobro podnošljivi za pse i prilagođeni koži i dlaci pasa. Zaštita i njega životinje ne bi trebali biti prepušteni slučaju, već odabiru pravih proizvoda. Uvijek se orijentiramo prema prirodi.

Canis Extra Šampon za Njegu

Prirodna njega dlake i prevencija problema s dlakom poput peruti, zapetljanosti i nametnika  

Ako se pas okupa vani u lokvi, potrebno ga je okupati, da bi nakon toga smio ponovno sjesti na kauč. Kiseli miris dlake, primjerice tijekom sezone kupanja ili masna dlaka, ne prijaju ni psu ni vlasniku. Naš Šampon za Njegu idealan je za njegu dlake, pH-neutralan je, snažno hidratizira i ima ugodan svježi miris.

Naturavetal® Savjet: Očuvajte prirodni zaštitni sloj kože

Nemojte često prati psa - Pazite da psa ne perete prečesto bez razloga kako biste sačuvali prirodni zaštitni sloj kože. Ako imate problema s kožom, slobodno se obratite našem stručnom timu.

Canis Extra Mineralni Sprej

Prirodna njega dlake za zdravu kožu i sjajnu dlaku

Naš Mineralni Sprej je prirodno sredstvo za njegu dlake s Aloe Verom, koje pomaže kod iritacija kože poput suhe i svrbljive kože. Osvježava i njeguje opterećenu kožu, pruža krznu prirodan sjaj zahvaljujući prirodnim mineralima Mrtvog mora, pomaže kod svrbeža, ekcema i manjih upala kože, te može ublažiti iritacije kože uzrokovane parazitima. S čisto biljnim djelovanjem, osvježava kožu i jača prirodnu zaštitnu barijeru.

Canis Extra Balzam za Šape i Kožu

Pirodna njega za opterećene šape

Bilo da je u pitanju kameniti asfalt za vrijeme šetnje psa, vrući pijesak na šapama tijekom odmora, veće opterećenje prilikom planinarenja ili posipani pločnici zimi - šape psa svakodnevno su izložene naporu - redovita njega s našim Balzamom za Šape i Kožu pomaže u očuvanju zdravih šapa i štiti jastučiće šapa od isušivanja.

Canis Extra Njega za Oči

Preventiva, čišćenje i nježna njega, može se koristiti i kod blagih upala

Otvoreni prozori i propuh, primjerice tijekom vožnje automobilom, te suhi zrak od grijanja mogu jednako opterećivati oči naših pasa kao i prašina ili vrtlozi pijeska prilikom igre ili morska sol. Svrbilo i crvenilo područja oko očiju prvi su znakovi da oči trebaju podršku - naša njega očiju tada je sredstvo izbora.

Canis Extra Njega za Uši 

Čišćenje i njega kod blagih iritacija i infekcija uha 

Pijesak, propuh ili vrućina ne utječu samo na oči, već i na uši vašeg psa. Ovisno o obliku ušiju, može biti potrebna redovita njega ušiju vašeg psa. Također, postoje paraziti koji mogu zaraziti uši vašeg psa, što može biti izuzetno neugodno. Naša njega ušiju pruža vrijednu i prirodnu podršku u ovim situacijama. Za jednostavno i temeljito čišćenje ušiju, sadrži praktičnu pipetu.

Canis Extra Njega za Zube 

Prirodna dentalna njega za zdravu oralnu higijenu 

Kada pas iz usta miriše kao da je vani upravo pojeo smeće, to je vrlo neugodno i može ozbiljno opterećivati odnos između čovjeka i psa. Redovito četkanje zubi s našom dentalnom njegom može pružiti vrijedan doprinos oralnoj higijeni psa. Sadrži vrijedna ulja za vanjsku primjenu na zube, kako bi omekšala zubni kamenac i potaknula zdravo zubno meso.

Naturavetal® Savjet: Spriječite zubni kamenac zu odgovarajući dodatak prehrani

Alge poput Canis Extra Klorele, Spiruline i Morske alge u prahu mogu, kada se redovito izmjenjuju u prehrani, svojim čišćenjem djelovati iznutra i pozitivno utjecati na pH vrijednost sline. Ova vrijednost, zajedno s prirodno čistom prehranom, igra ključnu ulogu u očuvanju čistih zubi. Za kombiniranu preporuku o prehrani slobodno se obratite našem stručnom timu!

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.