Naturavetal Logo

Hladno prešana suha hrana za pse: Canis Plus® prirodna i primjerena vrsti

Dodaj na popis za kupovinu

Hladno prešana suha hrana Canis Plus® sinonim je za prirodnu, vrsti primjerenu i uravnoteženu prehranu pogodnu za sve pse.

Radi očuvanja sadržanih hranjivih tvari, prirodne sastojke za hladno prešanu suhu hranu obrađujemo vrlo pažljivo i bez visokih temperatura. Zahvaljujući takvoj obradi i nižim temperaturama proizvodnje, naše vrsti primjerene i raznovrsne recepture s puno mesa udovoljavaju biološkim potrebama psa. Hladno prešana suha hrana – kao što je to Canis Plus®, koja ne sadržava sintetičke sastojke – psima pruža ishranu po uzoru na prirodu. Sedam različitih receptura osigurava vrsti primjerenu ishranu u obliku visokovrijedne potpune hrane prikladne čak i za osjetljive i pse s alergijama.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Prednosti hladno prešane suhe hrane

 • Nježno hladno prešana, bogata potpuna hrana koja se u želucu ne bubri
 • Više od 60% svježeg mesa ili ribe prije sušenja
 • Monoprotein - samo jedan izvor životinjskih proteina iz lososa, peradi, janjetine, govedine ili kunića, ili održiv protein iz insekata
 • Vrijedne esencijalne masne kiseline iz lososovog ulja, goveđe masti ili kokosovog ulja
 • Prave, snažne klice iz golog zobi, smeđeg prosa, heljde ili mungo zrna
 • Vitamini i minerali isključivo prirodnog porijekla
 • Sa DogProMin kompleksom iz algi i bilja
 • Bezglutenska, tolerantna receptura
 • Može se kombinirati s Canis Plus® potpunim obrocima, Canis Plus® obrokom čistog mesa ili mesnim rolicama s dodacima ili BARF-om
 • Bez punila i inferiornih nusproizvoda kao što su perje, kandže ili rog
 • Bez dodatka bojila, aroma i konzervansa
 • Bez soje, pšenice i mliječnih proizvoda
 • Kontrola kvalitete putem laboratorijskih analiza

Što je hladno prešana suha hrana?

Postupak proizvodnje hladno prešane hrane

Uobičajenu hranu od ekstrudata u pravilu se dugo peče na temperaturi od 130 do 180°C. Time se spaljuje mnoge prirodno sadržane vitamine koje se mora nadomjestiti umjetnim vitaminskim premiksima. 

Jedna od posebnosti hladno prešane suhe hrane kao što je Canis Plus® je i pojedinačna i pažljiva priprema sirovina: meso se kuha i melje da bi ga se moglo prešati. Postupak hladnog prešanja time zadovoljava i sve higijenske propise.

Zdrave žitarice (riža, zob) i “zamjenske“ žitarice (proso, heljda) za hranu Canis Plus® hidrotermički obrađuju se jedinstvenim postupkom pomoću vruće vodene pare, čime postaju optimalno probavljive.

Na zraku osušeno povrće, voće i začinsko bilje u smjesu se dodaje netom prije hladnog prešanja. Postupak hladnog prešanja kojim se čuva esencijalne hranjive tvari odvija se na približnoj temperaturi od 39°C uz kratki dovod tlaka, čime se sastojke oblikuje u pelete.  

Postupkom proizvodnje hladno prešane suhe hrane osigurava se posebno visoku bioraspoloživost prirodnih sastojaka. Time se u velikoj mjeri zadržava prirodno prisutne vitamine, minerale i fitokemikalije. 

Koje su prednosti hladno prešane hrane za pse?

Zahvaljujući postupku proizvodnje kojim se čuva hranjive sastojke, psi mogu vrlo dobro iskoristiti hladno prešanu suhu hranu. Budući da se hranu ne izlaže visokim temperaturama kojima se uništava njenu hranjivost, aktivnost enzima vrijednih klica i hranjive tvari začinskog bilja, povrća i voća ostaju sačuvani. Visoki udio mesa te zdrave žitarice i “zamjenske“ žitarice pak kuhanjem postaju optimalni izvor energije. Svaka esencija hrane iskoristiva je na staničnoj razini, što doprinosi vitalnosti Vašeg psa. Zbog optimalnog iskorištavanja sastojaka količina potrebne hrane manja je nego u ekstrudirane hrane, čime se umanjuje opterećenje po probavni sustav Vaše životinje, ali i Vaš novčanik.

Hladno prešana suha hrana Canis Plus ne bubri u želucu, nego se  jednostavno rastvara na svoje sastavne dijelove. Ovime se čuva želudac i može pozitivno utjecati na njegovu prirodnu peristaltiku. Time se pak može pomoći peristaltiku crijeva i potaknuti njihovo prirodno čišćenje, čime se u konačnici može smanjiti i opasnost od nastanjivanja parazita u crijevima. Suha hrana kao što je Canis Plus® prirodna je i primjerena vrsti, pa ne treba nikakve sintetičke dodatke koji nepotrebno opterećuju organizam. Hladno prešana suha hrana Canis Plus® tako čini zdravu osnovu za svakog psa, bio mlad ili star, obiteljski ili visoko aktivni, zdrav ili pogođen alergijama. Hrana se sastoji od čisto prirodnih sastojaka i psima pruža najbolju, vrsti primjerenu ishranu.

Zdrava hrana za Vašeg psa

Ishrana iznad svega ima odlučujući učinak na očuvanje zdravlja naših pasa. Iz tog razloga, hladno prešana suha hrana Canis Plus® pored visokog udjela mesa sadrži isključivo prirodne sastojke. Njen sastav prilagođen je dnevnim prehrambenim potrebama psa, pa tako prije svega sadrži lako probavljive bjelančevine najbolje kvalitete i odgovarajuć udio masti s vrijednim omega-3, -6 i -9 masnim kiselinama. Hladno prešana suha hrana Canis Plus® sadrži i visokovrijedno povrće i posebnu mješavinu domaćeg začinskog bilja obilnog fitokemikalijama koje čuvaju stanice i oduvijek su izvorom hrane predaka naših pasa. 

Hladno prešana suha hrana Canis Plus® ne sadržava životinjske i biljne nusproizvode kao primjerice brašno od perja, kandže, rogove niti stabljike, stapke i lišće. Takvi sastojci ne pripadaju u hranu za pse!

Zbog svog je otvorenog i prirodnog sastava hladno prešana suha hrana Canis Plus® prikladna i za pse s alergijama ili intolerancijama na hranu.

Lako probavljiva suha hrana

Sastojci hladno prešane suhe hrane Canis Plus® čisto su prirodni, bez dodanih punila kao primjerice biljnih vlakana ili šrota koji nažalost služe samo punjenju želuca po niskoj cijeni. Korištenjem pravih sastojaka – kao primjerice isključivo cjelovitih zrna riže ili prosa hidrotermički obrađenih na način optimalan po očuvanje njihove hranjivosti – omogućuje se dobra probavljivost ovako priskrbljenih ugljikohidrata.

Dodatne informacije i često postavljena pitanja (FAQ) o hladno prešana suha hrana

Je li hladno prešana hrana za pse bolja?

Naturavetal® postupak hladnog prešanja nudi prednost da važni dobavljači vitamina u stočnoj hrani ne dolaze u dodir s visokim temperaturama, što znači da su prirodno sadržane hranjive tvari najbolje sačuvane. Svaki pomno odabrani sastojak daje hranjive tvari koje su prirodno korisne. Umjetni dodaci postaju beskorisni kada međuigra visokokvalitetnih, pažljivo obrađenih sastojaka učini dostupnom snagu prirode. Naša hladno prešana hrana ne bubri u želucu, već se jednostavno razgrađuje na pojedinačne komponente. Saznajte više o prednostima naše hladno prešane suhe hrane za pse ovdje.

Koja suha hrana za pse je dobra?

Uz dobru suhu hranu, pročitajte sastojke i shvatite što gledate kako biste mogli donijeti informirane odluke o tome čime ćete hraniti svog psa. Hrana se zatim javno deklarira i možete vidjeti koji su sastojci prerađeni. Također bi trebalo biti hladno prešano, ne sadržavati lošije životinjske ili biljne nusproizvode kao što su kandže, perje, korijenje ili stabljike, a također treba izbjegavati sintetičke dodatke poput umjetnih vitamina, konzervansa ili pojačivača okusa. 

Koja suha hrana za BARF?

Ako ste odlučili povratiti po svom psu, to je vjerojatno zato što ga želite hraniti što je moguće prikladnije za vrstu. Vi želite odlučiti koliko će vaš pas dobiti i imate priliku uvjeriti se u kvalitetu pojedinih sastojaka. Kad je u pitanju suha hrana, ne treba praviti kompromise: potrebna vam je prirodna hrana koja otvoreno deklarira što sadrži. Trebao bi sadržavati samo visokokvalitetne sastojke i izbjegavati manje kvalitetne životinjske ili biljne nusproizvode kao što su kandže, perje, korijenje ili stabljike. 

Nadalje, hrana ne smije sadržavati sintetske dodatke poput umjetnih vitamina ili konzervansa. Također, hrana bi se u probavnom traktu psa trebala ponašati slično kao i njegov izvorni plijen. To jest, ne bi trebalo pokazivati ponašanje nadutosti. U našem vodiču “Parcijalni Barf: Zlatna sredina ili ništa na pola?” možete saznati sve o raznim mogućnostima kombiniranja BARF-a sa suhom hranom.

Kako se pravi suha hrana za pse?

Postoji nekoliko načina za pripremu suhe hrane. Najčešći su takozvani ekstruziji, koji se prešaju pomoću visokog tlaka i visoke topline. Zatim tu je suha pečena hrana, koja također koristi visoke temperature u ovom procesu proizvodnje. Postupkom hladnog prešanja koji koristi Naturavetal®, suha se hrana proizvodi u odvojenim fazama. Meso se skuha i samelje. Izvori ugljikohidrata poput prosa ili smeđe riže razgrađuju se pomoću jedinstvenog procesa preko vruće pare za optimalnu probavu. 

Povrće, voće i bilje suše se na zraku i miješaju neposredno prije hladnog prešanja. Peleti se prešaju u oblik na 39 stupnjeva pod kratkim pritiskom okoline. Vitamini, minerali i sekundarne biljne tvari uvelike se zadržavaju ovim procesom koji ne oštećuje vitalne tvari. Ako želite saznati više o različitim procesima proizvodnje ili mogućnostima označavanja hrane za pse, pogledajte ovdje.

Šta je ekstrudirana hrana?

Ekstrudirana hrana je premaz koji se proizvodi pod visokim tlakom i visokim temperaturama iznad 140°C. Budući da proces traje neko vrijeme i svi su sastojci izloženi toplini, hranjive tvari izvorno sadržane u sirovinama mogu biti uništene. Iz tog razloga se u stočnu hranu dodaju sintetski dodaci, poput sintetskih vitamina. Pravi i izvorni sastojci te vitamini i minerali koje sadrže najbolji su za tijelo. Oni su omogućili njegov razvoj, snažan imunološki sustav i performanse tijekom proteklih tisućljeća, tako da su samo prirodni vitamini i minerali sadržani u hrani za pse bez sintetičkih dodataka. Želite li saznati više o dobrobitima prirodne hrane za pse, pogledajte ovdje.

Ekstrudirana hrana također pokazuje ponašanje bubrenja u kontaktu s vodom. Dakle, ako želite saznati je li hrana koju imate ekstrudirana, samo bacite nekoliko kuglica hrane u čašu vode i vidite što će se dogoditi.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.