Naturavetal Logo

BARF Savjetnik od Naturavetal®

Postoji mnogo razloga zašto pas zahtijeva posebnu prehranu. Ne samo da bolesti zahtijevaju dugoročnu promjenu prehrane. Vlasnici kućnih ljubimaca također mogu biti suočeni s alergijama ili netolerancijama prema određenim sastojcima. I nije samo pas taj koji svojim individualnim preferencijama i potrebama utječe na sadržaj svoje zdjelice.

Kao vlasnik, vi odlučujete što vaša životinja jede. To uključuje ne samo odluku između različitih vrsta suhe hrane i mokre hrane - i BARF je postao vrlo popularan posljednjih godina. Što se s tim događa, možete saznati ovdje u BARF Savjetnik od Naturavetal®.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

BARF - Više od trenda

Riječ "BARF" je skraćenica riječi "Born-again raw feeders", što bi se moglo prevesti kao "ponovno rođeni hranitelji sirovom hranom". Barfanje znači hranjenje životinje sirovim mesom. Ova prirodna metoda prehrane oslanja se na korijene pasa u vuku. Međutim, osim mesa, dlake i unutarnjih organa plijena, pas jede i sadržaj želuca, korijenje i voće šume. Ali, barfanje uključuje i još više: voće, povrće i bilje čine čvrsti dio jelovnika. Ako želite hraniti svog psa BARF-om, morate steknuti opsežno znanje kako biste izbjegli nedostatak vitamina i hranjivih tvari. Prekomjerna količina proteina također može naštetiti životinji. U BARF Savjetnik od Naturavetal® detaljno opisujemo sve osnove, prednosti, ali i rizike.

Dodatne informacije i često postavljana pitanja (FAQ) o BARF-u

Kako pravilno BARF-ati?

Pravilno sastavljanje obroka je ključno za barfanje. Za normalno zdravog psa, obrok bi trebao sadržavati 70% mesa i 30% povrća. Prema potrebi, možete dodavati dodatnu hranu kako biste, na primjer, zadovoljili potrebu za kalcijem. Više o tome saznajte u našem BARF Savjetniku "Prvi koraci u davanju sirove hrane (BARF)".

Koliko grama hrane je potrebno za BARF?

Točna količina BARF hrane za psa ovisi o dobi, trenutnoj tjelesnoj težini, razini aktivnosti i, naravno, individualnoj povijesti. Informacije i savjete o BARF-u saznajte ovdje.

Je li BARF najbolje za psa?

BARF vam omogućuje precizno odabrati što vaš pas treba jesti. Možete prilagoditi svaki obrok njegovim potrebama. BARF je također način hranjenja koji najviše odgovara porijeklu psa, odnosno vuku. Međutim, važno je da se temeljito informirate o tome kako BARF funkcionira za psa ili mačku kako biste izbjegli nedostatak hranjivih tvari i osigurali dobru brigu za životinju. Mnogi vlasnici pasa stoga se odluče prvo za koncept djelomičnog BARF-a. Pas se hrani 50% gotovom hranom za pse, a preostalih 50% čini BARF hrana koju sami pripremate. Više o konceptu djelomičnog BARF-a saznajte u našem BARF Savjetniku "Djelomično barfanje: Zlatna sredina ili ništa cijelo ništa pola?".

Koliko BARF hrane treba moj pas?

Koliko BARF hrane pas treba ovisi o njegovoj razini aktivnosti, dobi, trenutnoj tjelesnoj težini i povijesti. 

Slobodno se obratite našem timu stručnjaka ako imate pitanja.

Koliko BARF hrane za štene?

Količina pravilnog BARF-a za vaše štene ovisi o njegovoj dobi, razini aktivnosti, trenutnoj tjelesnoj težini i povijesti. 

Ako je vaše štene bilo naviknuto na suhu hranu kao štene, preporučujemo postupno prelazak na BARF kako bi se postupno naviklo na sirovu prehranu. U našem Savjetniku za štence saznajte sve o prirodnom hranjenju štenaca i mladih pasa.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.