Naturavetal Logo

Zdrava ulja daju energiju i vitalnost

Dodaj na popis za kupovinu

U prehrani pasa, ulja i masti igraju posebnu ulogu. Ne samo da opskrbljuju psa energijom, već također pružaju omega masne kiseline koje su važne za sjajnu dlaku, zdravu kožu i čvrste kandže. Osim toga, imaju ključnu ulogu u apsorpciji vitamina A, D, E i K koji su topljivi u mastima.

U našoj hrani uvijek je već sadržana zdrava količina masti kako bi se osigurala osnovna prehrana vašeg psa. Međutim, postoje situacije u kojima pas ima velike koristi od dodatka ulja u prehranu, osim redovitog obroka. To je često slučaj kod pasa kada postane hladno zimi ili kada su ljeti posebno aktivni i često idu plivati. Sportski psi koji se redovito intenzivno kreću također trebaju povećan unos energije, kao i psi koji zbog unutarnje nemirnosti troše puno energije te bi zbog toga mogli koristiti više masti u prehrani. 

Međutim, ulja se ne koriste isključivo za opskrbu energijom . Oni su svestrani i mogu promovirati zdrav kardiovaskularni sustav, jake živce, sjajno krzno i gipku kožu, kao i obranu od parazita .

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Koje ulje za mog psa? 

Postoje ulja koja izvrsno služe kao izvor energije i mogu se redovito hraniti psu u većim količinama. Ona pružaju vrijedne omega masne kiseline, potiču energetski metabolizam, podržavaju zdravu kožu, zdrave zglobove, ravnomjerni rast, snažan imunološki sustav i mnogo više. Osim što pružaju čistu energiju, ona sadrže razne hranjive tvari koje su vrlo važne za organizam i trebaju mu redovito biti dostupne. Zbog njihove svakodnevne primjenjivosti, ova ulja se mogu nazvati jestivim uljima. Neka od njih su na primjer naše Canis Extra BIO ulje konoplje, 3-6-9 BARF ulje, ulje jetre bakalara, ulje lososa ili kokosovo ulje.

Ulja za pse u svakodnevnom životu 

Canis Extra Ulje Kokosa Bio

Canis Extra Bio Ulje Kokosa služi kao visokokvalitetan biljni izvor masti u prehrani psa, što može olakšati rad probavnog sustava, gušterače i jetre. Također se može davati štencima od početka prehrane i odraslim psima kako bi se podržala obrana od crva, krpelja ili buha putem prehrane. Kada se nanosi izvana, potiče zaštitu od parazita, zdravu kožu i sjajno krzno.

Canis Extra Ulje Lososa

Canis Extra ulje lososa pruža mogućnost zadovoljavanja dnevnih potreba za esencijalnim omega-3 i omega-6 masnim kiselinama. One su važan izvor hranjivih tvari za svaki organizam i neophodne su za zdravu kožu i sjajno krzno. Tradicionalno se ulje lososa koristi kod suhe kože, ekcema, svrbeža, peruti, upala kože, rijetke dlake, nedostatka apetita, alergijskih bolesti, podrške metabolizmu i imunološkom sustavu te za zdrav rast.

Naše Canis Extra Bio Ulje Konoplje odlikuje se iznimno dobrim omjerom omega-6 i omega-3 masnih kiselina. Podržava zdravu presnovu kože te se može davati kod suhe kože, perutanja i svrbeža, pridonoseći tako zdravoj koži i sjajnom krznu. Stoga je vrlo popularno kao visokokvalitetan izvor ulja za alergične pse i pse osjetljive kože.

Naše Canis Extra 3-6-9 BARF ulje je visokokvalitetno mješavina ulja sedam vrsta riba i zdravog konopljinog ulja, namijenjeno kompleksnom i bogatom nadopunjavanju dnevne prehrane ili ciljanoj nadopuni uljima u BARF prehrani. Spaja prednosti ribljeg ulja i konopljina ulja u gotovoj mješavini, pružajući brojne vrijedne hranjive tvari, uključujući omega-3, -6 i -9 masne kiseline, koje mogu pridonijeti zdravlju kože i dlake, srca i krvožilnog sustava te cijelog mišićno-koštanog sustava.

Naše Canis Extra Ulje Jetre Bakalara je 100% čista medicinska kvaliteta jetre bakalar i stoga posebno visokokvalitetan izvor vitamina A, vitamina D i omega-3 masnih kiselina. One su važne za jak koštani sustav, zdrav imunološki sustav, stabilan kardiovaskularni sustav te zdravu kožu i sjajnu dlaku. Stoga može pružiti podršku starijim psima koji imaju problema s zglobovima, mišićnom funkcijom i kostima. Također, u razdoblju rasta štenaca, ulje jetre bakalara može vrijedno nadopuniti prehranu.

Visoko koncentrirana ulja za pse kao posebna potpora 

Druga ulja, poput naših Canis Extra kapsula z uljem krila ili našeg Egipatskog Bio ulja crnog kima, sadrže hranjive tvari u tako visoko koncentriranom obliku da nisu prikladna kao prehrambena ulja. Daju se u obliku kapsula ili kapi i namijenjena su situacijama u kojima pas treba posebnu podršku.

Canis Extra Ulje Antarktičkog Krila

Canis Extra Kril Ulje u kapsulah pruža višestruku podršku organizmu - posebno su važna njihova protuupalna i imunostimulirajuća svojstva. Stoga je krilovo ulje posebno prikladno za hranjenje pasa koji boluju od kroničnih upala, kao što su artritis i artroza, bolne bolesti zglobova koje dovode do ograničene pokretljivosti. Čisto prirodno ulje od krila pomaže psu da se ponovno podigne na noge i povećava kvalitetu života i radosti.

Canis Extra Ulje Egipatskog Crnog Kima Bio

Canis Extra Ulje Bio Egipatskog Crnog Kima podržava imunološki sustav i stoga se može koristiti kod oslabljene obrane ili u liječenju reumatskih bolesti poput poliartritisa. Također je korisno kod patogenih kvasaca i gljivica u crijevima poput Candida albicans. Unutarnjom primjenom, ulje crnog kima izlučuje se putem kože, čime se remeti ne samo endoparaziti u crijevima, već i ektoparaziti poput krpelja na koži.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.