Naturavetal Logo

Pravo na odustanak

Potrošači imaju rok od četrnaest dana.

Pravo na odustanak 

Imate pravo otkazati ovaj ugovor u roku od četrnaest dana bez navođenja razloga. Rok za otkazivanje je četrnaest dana od dana kada ste vi ili treća strana koju ste imenovali, a koja nije prijevoznik, preuzeli robu u posjed.

Kako biste iskoristili svoje pravo na povlačenje, morate nas kontaktirati (Naturavetal GmbH & Co.KG, Nordstraße 9, 49086 Osnabrück, Njemačka, info@naturavetal.de, telefon: +49 541 - 760 266 760) putem jasne izjave (npr. poslano poštom ili e-poštom) u kojem vas obavještavaju o vašoj odluci da se povučete iz ovog ugovora. Možete koristiti priloženi uzorak obrasca za odustajanje, iako to nije obavezno.

Kako bi se ispunio otkazni rok, dovoljno je da prije isteka otkaznog roka pošaljete obavijest o ostvarivanju prava na otkaz.

Posljedice opoziva

Ako otkažete ovaj ugovor, vratit ćemo vam sva plaćanja koja smo primili od vas, uključujući troškove dostave (osim dodatnih troškova koji proizlaze iz odabira načina dostave koji nije najjeftinija standardna isporuka koju nudimo) koji će biti vraćeni odmah i u najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada smo primili obavijest o vašem raskidu ovog ugovora. Za ovu otplatu koristimo isti način plaćanja koji ste koristili za izvornu transakciju, osim ako nešto drugačije nije izričito dogovoreno s vama; ni pod kojim okolnostima neće vam biti naplaćene nikakve naknade kao rezultat ove otplate. Možemo odbiti povrat dok ne primimo robu natrag ili dok ne dostavite dokaz da ste robu poslali natrag, ovisno o tome što je ranije.

Robu nam morate vratiti ili predati odmah, au svakom slučaju najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada ste nas obavijestili o svom raskidu ovog ugovora. Rok je ispoštovan ako robu pošaljete prije isteka roka od četrnaest dana. Vi snosite izravne troškove povrata robe. Odgovorni ste samo za bilo kakav gubitak vrijednosti robe ako je taj gubitak vrijednosti posljedica rukovanja koje nije potrebno za utvrđivanje prirode, karakteristika i funkcioniranja robe.

Pravo na odustajanje ne odnosi se na sljedeće ugovore:

  • Ugovori o isporuci robe koja se može brzo pokvariti ili kojoj bi brzo istekao rok trajanja.
  • Ugovori o isporuci zapečaćene robe koja nije prikladna za povrat iz zdravstvenih ili higijenskih razloga ako je pečat uklonjen nakon isporuke.

Uzorak obrasca za otkazivanje

(Ako želite otkazati ugovor, ispunite ovaj obrazac i pošaljite ga natrag.)

– Naturavetal GmbH & Co.KG, Nordstraße 9, 49086 Osnabrück, Njemačka, info@naturavetal.de

– Ja/mi (*) ovime opozivam ugovor koji sam sklopio (*) za kupnju sljedeće 
robe (*)/pružanje sljedeće usluge (*)

– Naručeno (*)/primljeno (*)

– Ime potrošača(a)

– Adresa potrošača(a)

– Potpis potrošača (samo za papirnatu obavijest)

– Datum 

(*) Izbrisati ono što nije primjenjivo.

Ako imate pitanja, slobodno nas nazovite. Možete nas kontaktirati od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 sati na 01 – 888 07 91 ili e-mailom na: info@naturavetal.hr.