Naturavetal Logo

Savjetnik za štene: Savjeti kako se nositi s novim članom obitelji

Mali i hrabri, sa slatkim očima i velikom znatiželjom: ovako stiže mladunče u svoj dom. Za njega je sve novo, drugačije miriše nego prije i pahuljasti četveronožni prijatelj prvo mora upoznati svog gospodara ili gazdaricu. Mladi pas raste s obitelji i obitelji s njim. 

Prirodno je da se tijekom procesa pojave pitanja, pogotovo kada je to vaše prvo štene. U savjetniku za štene dobit ćete vrijedne savjete i korisne informacije o svim temama koje su važne za vlasnike štenaca. Tako će se vaš novi član obitelji osjećati ugodno od samog početka.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Koju osnovnu opremu treba štene?

U savjetniku za mladunče, dolazak mladunčeta igra veliku ulogu, jer se mali pas mora osjećati dobro od samog početka. Za to mu u novom domu mora biti dostupna određena osnovna oprema. To uključuje zdjelice za hranu i vodu koje se lako čiste, kao i igračke prikladne za vrstu i udoban krevet za pse. Budući da štenci brzo rastu, može biti i veći model. 

Prikladna je i košara s velikim jastukom za pse, ali ne smije biti od pruća: kad započne promjena zuba, i on žvače pletenu košaru, postoji rizik, da će se nešto odvojiti. Za drijemež je prikladnija dekica za pse. Savjetnik za štene bavi se i brigom o njezi. Osnovna oprema za štence stoga uključuje ručnik za pse, kliješta za krpelje, četku ili češalj, škarice za dlaku i kandže i komplet prve pomoći. Da bi istraživali svijet, štene treba ogrlicu, kao i transporter za automobil.

Prirodno zdrava prehrana nije pitanje starosti psa

Hrana prikladna za vrstu daje važan doprinos održavanju zdravlja psa. Zbog toga je važno vašem psiću osigurati prirodnu, zdravu prehranu. Detaljno porazgovarajte s uzgajivačem i saznajte kakvu je hranu štene naviklo jesti. Mnogi uzgajivači pasa već napuštaju komercijalno dostupnu ekstrudiranu hranu za štence i prelaze na hladno prešanu hranu ili čak na sirovu hranu. Prirodna hrana bez sintetičkih vitamina i aroma je najzdravija i najprikladnija za vrstu. Stoga se preporučuje da se štene preusmjeri na hladno prešanu hranu za štence Canis® Plus.

Kako naviknuti mladog psa na drugačiji način hranjenja saznat ćete u savjetniku za štence. Naturavetalova hrana za štence namijenjena je sporom i kontinuiranom rastu psa. To štiti njegove zglobove i postavlja temelje za zdrav i dug život. Hranite mlade pse hranom za štence barem do prvog rođendana i pozitivno stimulirajte rast zu optimalnu energetsku vrijednost. BARF se također može jednostavno kombinirati s Canis Plus®.

Što ćete naučiti u Naturavetal® savjetniku za štence

Osim opreme za štence i prehrane primjerene vrstama, u člancima savjetnika za štence govori se i o njezi i odgoju štenaca. To uključuje njegovanje, šišanje i sve mjere za očuvanje zdravlja, kao i dosljednu edukaciju: od zuba do zdrave crijevne rehabilitacije. Bilo da želite sterilizirati svoje štene ili se raspitati o cijepljenju, mi ćemo vam dati dobar savjet na temelju našeg dugogodišnjeg iskustva i ljubavi prema životinjama. Savjetnik za štence podržava vas u svakodnevnom životu i pokazuje mogućnosti za okupaciju malog psa uz igru i puno zabave. Također možete zatražiti Naturavetalov priručnik za štence u kojem smo prikupili vrijedne informacije o prehrani štenaca, primjerenoj pojedinim vrstama i prirodno zdravoj prehrani. Naturavetalov uzorak hrane za šteneta možete naručiti ovdje.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.