Naturavetal Logo

Blagotvorno čišćenje crijeva

Dodaj na popis za kupovinu

Sve počinje s crijevima: Nije važno radi li se o velikom ili malom, mladom ili starom psu, crijeva su uvijek središnji organ kad je zdravlje u pitanju i početna točka u potrazi za uzročnicima tjelesnih bolesti. Zahvaljujući velikom broju limfnih stanica crijeva preuzimaju velik dio imunoloških funkcija. Crijevna flora, puna nebrojenih bakterija koje se nalaze u sluznici crijeva, samo je u zdravoj ravnoteži u stanju boriti se protiv uzročnika bolesti i parazita te uvijek iznova iz hrane graditi tjelesnu tvar.

Ponovnom uspostavljanju ravnoteže čišćenje crijeva može jako puno doprinijeti. Neravnoteža crijevnih mikroorganizama jedan je od mogućih uzroka poteškoća pri izmjeni tvari, alergija, autoimunih bolesti, prekomjernog čišćenja i zaraznih problema. Dugotrajan stres, kojem su izložene životinje bez doma, nesigurnost i agresija, pogrešna ili manjkava hrana – ali i unos umjetnih tvari kroz lošu hranu, kemijski tretmani protiv crva ili lijekovi i antibiotici mogući su pokretači te neravnoteže.

Prirodna crijevna rehabilitacija kod inače zdravog psa korisna je nakon:

  • Cijepljenja
  • Antibiotika
  • Kortizona
  • Lijekova koji štete crijevnoj flori
  • Giardije
  • Kemijskog crva
  • Svih gastrointestinalnih tegoba
Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Čišćenje crijeva pomaže i kod alergija

Crijevna mikroflora u oslabljenom stanju ovisna je o vanjskoj pomoći, kako bi mogla ponovno uspostaviti ravnotežu između vlastitih i stranih mikroba. Ako je ravnoteža duže vremena narušena, može doći do alergijskih reakcija na koži i pretjerane osjetljivosti na travu i pelud. Alergije su rezultat poremećene crijevne flori, pa bi kod svake alergijske reakcije trebali poticati normalan rad crijeva.
Kako bi mikroflora ponovno uspostavila svoju zdravu ravnotežu, možda je, uz nezaobilazni temelj zdrave prehrane primjerene pasmini, potrebno dodavati crijevne bakterije u obliku prirodnih dodataka prehrani, a što može trajati tjednima ili mjesecima. Za tu je svrhu predviđen Canis Extra Petflora, koji laktobacilima, vitaminima i mineralima te beta glukanima potiče ravnotežu crijeva, a time i imunitet.

Mliječna kiselina za zdravu sluznicu crijeva

Fermentacijom s laktobacilima stvara se potpuno prirodna mliječna kiselina (pH 3,0), čime se poboljšava razina hranjivih i aktivnih tvari. Potiču se probavne funkcije psa i mačke, a sve s ciljem regulirane probave, te se stimuliraju imunitet i izmjena tvari. Mliječna kiselina poboljšava staničnu regulaciju, štiti od patogenih bakterija i sprječava infekcije tako što aktivira obrambene mehanizme tijela.
Bakterije mliječne kiseline privremeno koloniziraju crijeva i pritom pozitivno djeluju na površinu sluznice crijeva, pa mikroorganizmi koji su uzročnici bolesti više ne mogu koristiti vezna mjesta na njima. Pri tome bakterije mliječne kiseline ne postaju dijelom mikroflore tijela, nego ih se ciljanom i ponovljenom prehranom može dodavati još, umjesto da kao djelić mnogobrojnih bakterija u tijelu jednostavno padnu u drugi plan.

Mineralni treset: nova snaga za zdrava crijeva

Bogat i prirodan treset, kao onaj u Canis Extra mineralnom tresetu, dokazao se kao odlična potpora probavnom sustavu. Doprinosi smirenju nadraženih sluznica, a uz to je još i izvor mnogobrojnih zdravih minerala.
Nije bez razloga treset dobio nadimak crne vode ili crnog zlata: nastaje potpuno prirodnim proces raspadanja tijekom tisućljeća i sadrži pravi koktel hranjivih tvari iz više od 350 različitih biljaka, sjemenki, listova i drugih organskih tvari.
Jedinstveni sastav treseta može ubrati izmjenu tvari, osigurati raznolikost i brojnost crijevne flore te tako doprinijeti boljoj iskoristivosti hrane koju Vaš ljubimac unosi.

Naturavetal® Savjet

Za pse koji piju malo tekućine tijekom dana, pokazalo se korisnim jednostavno umiješati 5-10 ml Canis Extra Ljekoviti treset u vodu za piće. Mnogi psi mogu biti motivirani da piju na ovaj način, a također uzimaju dragocjene minerale u procesu. Čak i ako se istodobno hrani Canis Extra Ljekoviti treset, 5-10 ml toga također se može pomiješati s vodom – to ne mijenja preporuku za hranjenje. Psi koji privlače pažnju jedući više prljavštine ili izmeta imaju koristi od hranjenja Canis Extra Ljekoviti treset nekoliko dana.

Prirodna hrana je temelj uspješnog čišćenja crijeva

Čišćenje crijeva uvijek je dobar potez u slučaju alergijskih reakcija, infekcija, tegoba u probavnom sustavu, nakon antibiotske terapije i kemijskih tretmana protiv crva, a posebno tijekom prelaska na prehranu primjerenu pasmini!
Takozvano čišćenje crijeva dobro je za Vašeg psa samo ako mu dajete što prirodniju hranu bez umjetnih dodataka jer umjetne tvari iz hrane, ali i lijekovi protiv crva te antibiotici mogu nepovoljno utjecati na „dobre“ bakterije u crijevima.

Puno svježeg zraka i gibanja, zračenje stana i redovite faze mirovanja zaokružuju program uspješnog čišćenja crijeva za psa i mačku.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.