Naturavetal Logo

Vuk u psu

Dodaj na popis za kupovinu
„Što bi pas bio bez čovjeka? Ostao bi vuk!“
Peter F. Keller, švicarski autor

Za mesojednog vuka u psu

Prema znanstvenim spoznajama, pas je zapravo pripitomljeni vuk. Psi i sivi vuk nepobitno dijele evolucijsko porijeklo i DNA – upravo su od ovih kanida (psolikih zvijeri) naslijedili identični genetički kod. Kao i njihovi divlji preci i pripadnici porodice, i naši su psi mesojedi. Anatomska obilježja jasno su vidljiva: oštri, šiljasti zubi za kidanje mesa te čeljusni zglob koji se široko otvara. Zahvaljujući vrlo kiseloj pH vrijednosti želuca, njihov kratak i jednostavan probavni trakt na optimalan način može probavljati i metabolizirati hranu bogatu bjelančevinama.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Prirodi bliska i na bazi mesa

Kroz stoljeća pripitomljenosti ishrana ovih psolikih mesojeda ostala je gotovo nepromijenjena – prirodi bliska ishrana na bazi mesa to je više biološki relevantna. Stoga ne čudi da psi svih pasmina ne samo da mogu konzumirati istu hranu kao njihovi preci nego ju upravo trebaju za svoje zdravlje. 

Za vuka u svom psu trebate, dakle, meso, budući da bi Vašem mesojedu u divljini trebale životinjske bjelančevine da bi preživio i izrastao u zdravu životinju. Kao grabežljivci, preci naših pasa nisu se hranili samo mesom – ovisno o staništu i godišnjem dobu, jeli su i iznutrice (npr. želuce), predigestirane trave i biljke, tjelesne tekućine te krzno. Na jelovniku su im se uz to nalazili i crvi, insekti, riba, miševi, sitni glodavci, korijenje, bobice, začinsko bilje i voće. Gotovo probavljeni plijen psa opskrbljuje ne samo bjelančevinama i mastima nego i životno važnim hranjivim tvarima kao što je kalcij iz kostiju, natrij iz krvi, vitamini topivi u masti (posebno pogodni za jetru i bubrege) i vitamini topivi u vodi iz crijeva i sadržaja crijeva, esencijalne masne kiseline iz tjelesne masti, ali i neprobavljive, vlaknaste tvari iz crijevnih sadržaja koje su neophodne za probavnu funkciju. Ovaj recept prirode za plijen zato ne samo da je uvršten u našu hladno prešanu hranu, nego je u izobilju prisutan i u našoj ponudi mesne hrane sastava sličnog prirodnom, a posebno osmišljenom u skladu s potrebama psa. Naturavetal® Vašem psu tako na potpuno prirodan način postavlja trpezu od raznolike, lako podnošljive i probavljive hrane sa sočnim mesom, sve u skladu s ishranom koju bi ova životinja nalazila i jela i u svom prirodnom okruženju.

Meso i više od toga

Sve sastojke korištene u Naturavetal® mesnoj hrani, naravno, ispitujemo prema strogim kriterijima. Bio to Canis Plus® Potpuni obrok u limenci, Mesni obrok u limenci ili Mesni obrok u ovitku, sva naša hrana uvijek je bogata bjelančevinama u obliku peradi, mesa ili ribe – za vučju glad u Vašem psu. Budući da današnji pas za potrebe prirodne ishrane ovisi o čovjeku, na nama je da razumijemo njihove posebne potrebe i pobrinemo se za vrsti primjerenu ishranu. Kao iskusni proizvođač nudimo dobre proizvode za održavanje zdravlja i izdržljivosti Vašeg vjernog pratitelja, a uz to, tu je uvijek rado i naša izvrsna usluga za Vaša pitanja i savjete o dobrobiti Vaše životinje.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.