Naturavetal Logo

Natura Vet® Healthcare – naša linija proizvoda za holističku zdravstvenu podršku

Dodaj na popis za kupovinu

Naši Natura Vet® Healthcare proizvodi pružaju sveobuhvatnu podršku psima. Ne jačaju samo određeno područje, poput probavnog trakta psa, već potiču cjelokupno dobrostanje sistema, kako bi pružili podršku izvora različitih simptoma povezanih s prehranom.

Često se psi suočavaju s simptomima koje vlasnici pasa ne povezuju međusobno - što veza između lošeg stanja kože psa i njegovog probavnog sustava? Međutim, upravo je ta veza presudna za određivanje možete li se baviti korijenom problema ili samo ublažavati različite simptome.

Hranjenje naših pasa prirodnom hranom i dodatcima prehrani od prirodnih sastojaka jednako je važno za tjelesno zdravlje psa kao i za njegovo mentalno zdravlje. Pas koji je zdrav i osjeća se dobro pokazuje uravnoteženo ponašanje i izgleda izuzetno fit. Budan je i zainteresiran, ali ne preaktivan. Pokazuje harmonično izmjenjivanje aktivnosti i odmora; može se oduševiti, ali i smiriti.

Naravno, odgoj, okruženje u kojem živi i prethodna iskustva igraju veliku ulogu u ponašanju psa. Osim toga, i drugi faktori utječu na zdravlje vašeg psa - od genetike, mogućih prekomjernih uzgoja, prekomjernog cijepljenja i utjecaja okolišnih čimbenika, do nuspojava lijekova. Antibiotici i kemijski lijekovi protiv crijevnih parazita mogu nepovoljno utjecati na korisne i vitalne bakterije crijevne flore, što može dugoročno narušiti cjelokupno blagostanje. To može rezultirati fizičkim nelagodnostima i poteškoćama u ponašanju kod pasa.

Kada pas, na primjer, često ima proljev, važno je ne samo utvrditi je li alergičan ili ima parazite, već je vrijedno obratiti pažnju i na njegovo ponašanje. Ako je pas često vrlo uzbuđen ili pod stresom, to može biti razlog problema s proljevom. Za psa koji je sklon proljevu zbog ponašanja, bilo bi vrlo loše ako mu se stalno mijenja hrana ili ako stalno dobiva antibiotike i druge lijekove samo zato što pokazuje simptome alergije ili gastrointestinalne infekcije. Ovaj mali primjer jasno pokazuje da se pojedini simptom nikada ne bi trebao promatrati izolirano. Vrlo je važno vidjeti organizam kao cjelinu i razumjeti kako različiti procesi u tijelu međusobno djeluju i mogu se međusobno utjecati. Inače, vrlo lako može doći do začaranog kruga u kojem se uzrok problema postupno zakopava pod simptomima i njihovim liječenjem, sve dok tijelo nije prenapregnuto i dok problemi ne postanu izraženi.

Za naše Naturavet® Healthcare proizvode ne trebate poseban povod, jer svaki pas, bez obzira na dob ili veličinu, može od njih imati koristi. Možete ih redovito uključiti u prehranu svog psa, 1-2 puta godišnje. Primijetit ćete koliko ti proizvodi podržavaju vašeg psa. Možete prilagoditi ritam hranjenja prema individualnim potrebama vašeg psa.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Natura Vet® Healthcare - Holistički proizvodi za prirodnu podršku cijelom organizmu

Kako je već opisano, Natura Vet® Healthcare slijedi holistički pristup. Na primjer, postoje psi kojima je vrlo teško smiriti se. Oni su unutarnje napeti i nemirni, pate od straha i stresa, možda su imali loša iskustva, i naravno, postoje i psi koji prirođeno imaju osjetljiv živčani sustav, bez jasnog razloga. Korijen problema je unutarnji - simptomi se mogu manifestirati na različite načine izvana, poput stalnog svrbeža, proljeva ili poremećaja u prehrani.

Natura Vet® Healthcare 

Canis Extra Nervenheld

Kako je već opisano, Natura Vet® Healthcare slijedi holistički pristup. Na primjer, postoje psi kojima je vrlo teško smiriti se. Oni su unutarnje napeti i nemirni, pate od straha i stresa, možda su imali loša iskustva, i naravno, postoje i psi koji prirođeno imaju osjetljiv živčani sustav, bez jasnog razloga. Korijen problema je unutarnji - simptomi se mogu manifestirati na različite načine izvana, poput stalnog svrbeža, proljeva ili poremećaja u prehrani.

Natura Vet® Healthcare 

Canis Extra Petflora

Loše stanje kože, ponavljajuće infekcije, reakcije netolerancije, upale ušiju, stalna prisutnost parazita, opća oslabljenost imunološkog sustava, proljev, povraćanje, nervozna nelagoda - svi ovi simptomi mogu biti znakovi poremećene crijevne flore. Kako bi se potakla zdrava ravnoteža, neophodna je prikladna i prirodna prehrana. U nekim slučajevima, podrška korisnim crijevnim bakterijama također je potrebna. U tu svrhu koristi se Canis Extra Petflora, jer s mliječnim bakterijama, vitaminima i mineralima te beta-glukanima za imunološki sustav, podržava ravnotežu crijeva pasa.

Naturavetal® Info

Fermentacijom s mliječnim bakterijama 

Fermentacijom s mliječnim bakterijama nastaje potpuno prirodna mliječna kiselina (pH 3,0). Ona poboljšava biološku dostupnost hranjivih tvari i podržava prirodnu funkciju probavnog sustava, kako bi se potaknula regulirana probava, funkcionalan imunološki sustav i potaknut metabolizam. Mliječna kiselina poboljšava regulaciju stanica, djeluje protiv patogenih bakterija u crijevnoj flori pasa i sprječava infekcije aktivirajući prirodnu obranu organizma. Mliječne bakterije privremeno koloniziraju crijeva i tako ostvaruju svoje pozitivno djelovanje na površini sluznice crijeva, što sprječava upotrebu vezivnih mjesta od strane štetnih mikroorganizama. Mliječne bakterije nisu dio vlastite mikroflore organizma, već se mogu iznova uspostaviti kroz ciljanu i ponovljenu dodatnu prehranu, umjesto da se izgube kao dio raznolikosti vlastitih bakterijskih sojeva.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.