Naturavetal Logo

Grickalice za mačku

Dodaj na popis za kupovinu

Nisu samo psi ti koji žele nešto grickati, već i mačke vole malene darove između obroka. No, dok će psi ugristi u čitav niz različitih žvakaća i uzbuđivati ih, pronalaženje prave poslastice za mačke mnogo je teže. Zato što se žele posebno razmaziti i ne zadovoljavaju se svakom “dobačenom” poslasticom. Međutim, nakon što pronađete pravu nagradu za mačku, čak i najponosnija kućna mačka rado izvodi trikove npr. Sjedni! za učenje ili za donošenje igračaka. Poticaj samo mora biti pravi.

Iskustvo pokazuje da su neke grickalice za pse vrlo popularne i kod mačaka. U nastavku vam želimo pokazati nekoliko primjera toga.

Poslastice za sve mačke

S ovim poslasticama ne možete pogriješiti - neke su iz našeg asortimana za pse. Mačke koje su upoznate sa suhom hranom obično se vrlo dobro snalaze s ovim poslasticama.

Felins Plus® Perad i Riba

Jedinstvena, hladno prešana mačja hrana s visokim udjelom mesa i ribe, može se koristiti i kao prirodna poslastica i kao posebna nagrada.

Cans Plus® Riblje Zvjezdice Poslastica

Raznovrsni paket mini poslastica s tri različite vrste ribe. Osim dragocjenog udjela ribe, brašno od pira i lososovo ulje osiguravaju posebno zdravu smjesu za pečenje.

Canis Plus® Mini Poslastice - Mali komadići goveđih ili janjećih pluća

Naši mali komadi pluća od govedine ili janjetine, nude niskokalorične, čvrste mini poslastice za moćan doživljaj okusa.

Canis Plus® Mini Poslastice - Mali komadići konjskih ili kozjih pluća

Naše niskokalorične male poslastice od konjskih ili kozjih pluća posebno su prikladne za alergične mačke ili mačke osjetljive na hranu.

Poslastice za „Napredne“

Različiti čimbenici igraju ulogu u našim “naprednim” grickalicama. Zna li mačka već nešto veće žvakaće grickalice? Voli li izvor proteina kao što je riba? Voli li odvojiti vrijeme za žvakanje vašeg “plijena”?

Canis Plus® Papaline

Kao vrijedan, lako probavljiv izvor proteina koji osigurava minerale, elemente u tragovima i omega-3 masne kiseline, pravi su zdravi međuobrok. Tako se možete hraniti zdravo i istovremeno nagraditi.

Canis Plus® Jelenja Pluća u Kockama

Idealan su međuobrok za mačke s intolerancijom ili alergijama. Osim toga, relativno su mekani, lako se lome, a također su zdravi i imaju malo kalorija.

Canis Plus® Zlatnoprugasti Trnobok

Nježno sušen na zraku Zlatnoprugasti trnobok je vrsta skuše i posebno je nemasna. Prehranu obogaćuje dobrim, nezasićenim masnim kiselinama i lako je probavljiv. Tanki komadi se također mogu razlomiti na manje komade.

Naturavetal® Savjet

Kad svoju mačku prvi put hranite žvakaćom hranom, držite se toga i promatrajte kako mačka reagira na grickalicu. Baviti se žvakanjem grickalica prvo se mora naučiti. Ovisno o veličini međuobroka treba prilagoditi dnevnu količinu namirnica. Mačka uvijek treba imati pristup svježoj vodi. Ako primijetite da mačka pokušava progutati veći komad grickalice, maknite ga i dajte joj manje grickalice kojima se ne može ugušiti.

Još ideja poslastice za mačke

Za neke mačke s velikim iskustvom u BARF-u/entuzijastične mačke, veće žvakaće poput pilećeg ili pačjeg vrata također su dobro prihvaćene. No, trebali biste pokušati je li to slučaj i s vašom mačkom.

Canis Plus® Pileći Filet

Nježni, na zraku sušeni pileći file cijenjen je kod četveronožnih gurmana, a uz to je i vrlo probavljiv.

Canis Plus® Pileći Vratovi

100% prirodni pileći vratovi, hrskava i zdrava poslastica za žvakanje.

Canis Plus® Pačji Vratovi

100% prirodni pačji vratovi sofisticirani su, hrskavi, ali i zdravi kao poslastica za žvakanje i znatno veći od pilećeg vrata.

Canis Plus® Uši Kunića s Krznom

Popularne sušene i hrskave zečje uši s kratkim, glatkim krznom jako su popularne kod mačaka jer nisu tako tvrde kao npr. trakice od goveđe kože i moraju se dugo žvakati. Krzno može pomoći u čišćenju zuba, ali i "očistiti" gastrointestinalni trakt.

Više informacija i često postavljana pitanja (FAQ) o poslasticama za mačke

Jesu li poslastice za mačke zdrave?

Poslastice su zdrave za mačke ako ne sadrže sintetske aditive ili skrivene šećere i ako ih koristite umjereno. To znači da uvijek trebate paziti na to koliko poslastica dnevno dobiva vaša mačka kako biste izbjegli prekomjernu težinu.

Zašto mačke vole poslastice?

Poslastice se često sastoje od čistog mesa, ponekad s masnoćom, a budući da mačke vole meso i mast, vole ih jesti. Osim toga, mnoge mačke povezuju poslasticu s pažnjom ili vremenom za igru sa svojim ljudima, u čemu oboje uživaju.

Koje poslastice su najbolje za mačke?

Mačkama dolaze u obzir različiti zalogaji, što uvelike ovisi o mačjim preferencijama, ali i o tome koje je zalogaje već upoznala. Mnoge mačke vole grickalice od mesa peradi ili ribe. Za grickalice je uvijek važno da su 100% prirodne i da ne sadrže nikakve skrivene arome, bojila i konzervanse.

Koje povrće je prikladno za mačke?

Ako sami sastavljate obroke za svoju mačku, tada će vaša mačka također trebati oko 5% vlakana u svom dnevnom hranjenju. U našem vodiču “Prvi koraci do BARF-a za mačke” pokazujemo vam kako izračunati BARF obrok za vašu mačku te koje priloge od povrća možete dodati BARF-u.

Koliko poslastica dati mački dnevno?

Budući da su većina mačjih poslastica suhi zalogaji, općenito ih trebate koristiti štedljivo. Mačka, kao nekadašnja pustinjska životinja, uvijek treba piti iz "svog plijena" kako bi njeni organi bili zaštićeni. No, ako tijekom dana želite ponuditi male, onda u tome nema ništa loše. Međutim, tada biste trebali smanjiti količinu hrane kojom ih hranite tijekom dana.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.