Naturavetal Logo

Mokra hrana s puno mesa

Dodaj na popis za kupovinu

Visok udio mesa od 87% posebno prilagođen potrebama mačaka Vašeg će predućeg stvora cjelovito opskrbiti svime što živahnom tigru u njemu treba: čisto prirodnim hranjivim tvarima i s puno dobrog mesa.

Bio to Felins Plus® Govedina s povrćem, Felins Plus® Piletina s povrćem, voćem i jajima, Felins Plus® Kunićevina s finim povrćem ili Felins Plus® Crna kolja s piletinom i povrćem, sve četiri varijante uravnotežena su i potrebama prilagođena potpuna hrana za mačke s visokovrijednim mesom, ribom, vitaminima, mineralima, taurinom i ljuskama jajeta u prahu.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Uravnotežena potpuna hrana za mačke

Felins Plus® Obrok u ovitku nudimo u četiri raznolike i ukusne varijante s mesom najbolje kvalitete, tradicionalno pripremljene od 100% visokovrijednog krtog mesa, iznutrica, voća i povrća. Da bi u zdjeli bilo puno okusa i zdravih, prirodnih sastojaka – sve to, naravno, u ekološki prihvatljivom pakiranju i sa zahvalnim rokom trajanja čak i van hladnjaka. Koristimo samo meso životinja za klanje koje koristi za proizvodnju hrane.

Pažljivim konzerviranjem pomoću naše metode vrlo kratkog kuhanja na niskim temperaturama čuvamo sve vrijedne sastojke na optimalan način. Naturavetal®-ovo obećanje vrijedi kao i uvijek: Felins Plus® Obrok u ovitku zajamčeno ne sadrži pojačivače okusa i konzervanse kao ni klaoničke otpatke i nekvalitetne nusproizvode.

Preporuka za hranjenje

Dob mačke - količina hrane dnevno:

  • Od 6. mjeseca 5% tjelesne težine
  • Stariji 3,5 - 5% tjelesne težine
  • Mačići (do 6 mjeseci) mogu jesti koliko žele.


Ove se vrijednosti trebaju pojedinačno prilagoditi vrsti držanja i razini aktivnosti mačke.

Naturavetal® Savjet: Pravo hranjenje

  • Pobrinite se da mačka jede u miru. Veći broj mačaka hraniti odvojeno.
  • Više manjih obroka zdraviji su od jednog velikog.
  • Ako mačka ne jede posluženu hranu, sklonite ju u roku od 15 minuta iz njena dosega. Hranu nemojte nuditi do sljedećeg hranjenja.
  • Prevruća ili prehladna hrana može uzrokovati proljev ili povraćanje.


Naš Tim stručnjaka odgovorit će na sva Vaša dodatna pitanja!

Dodatne informacije i često postavljana pitanja (FAQ) o mokroj hrani za mačke prikladnoj vrsti

Koja hrana za mačke je najbolja?

Dobru hranu za mačke prepoznajete po tome što ne sadrži nepotrebne sintetičke dodatke poput umjetnih vitamina ili konzervansa, sastoji se od visokokvalitetnih sirovina, odnosno ne sadrži nikakve inferiorne životinjske ili biljne nusproizvode poput perja, kandži , stabljike ili korijenje, i ima visok udio mesa. Deklaracija treba biti otvorena kako biste s popisa sastojaka mogli vidjeti što se točno nalazi u hrani. Budući da mačka, kao nekadašnji stanovnik pustinje, svoje potrebe za tekućinom radije pokriva plijenom, glavna hrana mačke uvijek bi trebala biti mokra hrana.

Više informacija o prehrani mačaka primjerenoj vrsti možete pronaći ovdje

Koliko mesa bi trebala sadržavati mačja hrana?

Budući da su mačke čisti mesožderi, svoje prehrambene potrebe uglavnom podmiruju mesom, stoga dobru mačju hranu karakterizira visok udio mesa. Ali ne bi trebao biti samo visok, već i visoke kvalitete. Može se preraditi mišićno meso, srce, pa čak i razuman udio iznutrica. 

Nusproizvodi životinjskog podrijetla poput kandži ili perja ne bi trebali biti uključeni, jer su samo visokokvalitetni izvori proteina prikladni za optimalan unos. Felins Plus® Obrok u ovitku sadrži najmanje 87% mesa, a zahvaljujući otvorenoj deklaraciji na popisu sastojaka možete vidjeti točno čime hranite svoju mačku.

Koja hrana za mačke bez žitarica je najbolja?

Hrana za mačke bez žitarica, koja stoga sadrži velike količine krumpira, batata, graška i sličnih ugljikohidrata, nikako nije hrana za mačke primjerena vrsti. Mačke su prvenstveno mesožderi, pa kvalitetna hrana za mačke sadrži uglavnom meso, a općenito malo u ugljikohidratima. Stoga svoju mačku svakako hranite mačjom hranom prikladnom za vrstu koja sadrži puno mesa. Osim toga, hrana za mačke koja odgovara vrsti treba izbjegavati nepotrebne sintetičke dodatke poput umjetnih vitamina i konzervansa. Mačka ovisi o dobivanju dobre količine tekućine iz svoje hrane. Glavna hrana mačke uvijek bi trebala biti mokra hrana.

U našem savjetniku za mačke naći ćete više informacija o mačkama.

Koliko grama mačje hrane dnevno?

Optimalna količina hrane za vašu mačku ovisi o raznim čimbenicima. Dob vaše mačke igra odlučujuću ulogu, jer mlade mačke trebaju mnogo više hrane nego odrasle mačke. Ako mačka također lovi miševe ili ptice na otvorenom, to naravno također utječe na optimalnu količinu hrane za nju, baš kao i na njen individualni stupanj aktivnosti. Uz BARF mačku izračunavate optimalnu količinu hrane za odrasle mačke na temelju njihove trenutne tjelesne težine. Ovisno o razini aktivnosti, mačku treba hraniti približno 25-30 g mesa po kg tjelesne težine (tt) dnevno.

Više o BARF-u kod mačaka možete saznati u našem vodiču “Prvi koraci u davanje sirove hrane mačkama (BARF)”.

Što je mokra hrana za mačke?

Osim visokog udjela mesa, mokra hrana za mačke također sadrži dobru količinu vlage. Mačka ovisi o ovoj vlažnosti jer je, kao bivša pustinjska životinja, uvijek zadovoljavala svoje potrebe za tekućinom uglavnom iz svog plijena i prirodno pije manje nego što joj je zapravo potrebno. 

Mačke se upoznaju s jednom vrstom hrane od ranog djetinjstva i može biti vrlo teško promijeniti prehranu nakon što se mačka navikne samo na suhu prehranu. Naša stranica “Promjena prehrana mačaka i drugi savjeti” pruža vam korisne informacije o tome kako još uvijek možete uspješno promijeniti prehranu vaše mačke.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.