Naturavetal Logo

To je drugačije - Naši postupci proizvodnje

Hrana nije jednaka hrani! Kvaliteta pojedinačnih sirovina i metode proizvodnje često se značajno razlikuju. No, samo kada se sretnu najbolja kvaliteta sirovina i nježni postupci proizvodnje, tada nastaje hrana koja može pozitivno utjecati na zdravlje naših četveronožnih prijatelja. Pažljivo odabrane sirovine pružaju mnoštvo hranjivih tvari koje su prirodno sadržane u njima, dok nježni postupak obrade osigurava da se te hranjive tvari očuvaju što je moguće bolje. Umjetni dodaci, poput sintetičkih vitamina, nisu potrebni kada priroda pruža kombinaciju visokokvalitetnih sastojaka i nježne obrade.

Naturavetal® savjetovalni telefon

Naši stručnjaci rado će vas osobno savjetovati.

Ako imate pitanja o ovoj temi, stojimo vam na raspolaganju sa sveobuhvatnim savjetima.

Dostupni smo od ponedjeljka do petka
od 8:00 do 16:00 sati

Proizvodnja naše hladno prešane suhe hrane 

Kvalitetna suha hrana trebala bi biti hladno prešana i bez sintetičkih dodataka – baš kao naš Canis Plus® za psa odnosno Felins Plus® za mačku. 

Posebnost naših vrsta hladno prešane suhe hrane je da se sirovine prilikom proizvodnje obrađuju pojedinačno i pažljivo: 

Meso se kuha i melje kako bi se moglo prešati. 

Izvori ugljikohidrata kao što su npr. heljda ili smeđe proso otvaraju se jedinstvenim postupkom kuhanja iznad vruće pare kako bi se što bolje očuvali njihovi vrijedni hranjivi sastojci. Strukture sirovih vlakana se odvajaju jedna od druge bez da se unište - tako su optimalno probavljive za životinju i mogu i dalje poticati zdravo crijevno kretanje. 

Povrće, voće i bilje se melju, pažljivo suše na zraku i dodaju se prije hladnog prešanja – jer sušenje na zraku osigurava najbolje očuvanje različitih hranjivih tvari. 

Naš DogProMin iz posebnih biljaka i algi zaokružuje recepturu naših zdravih, hladno prešanih vrsta suhe hrane s prirodnim vitaminima, mineralima i mikroelementima. 

Prilikom proizvodnje naše hladno prešane suhe hrane radimo s niskim temperaturama: naš vitalno štedljiv postupak hladnog prešanja odvija se na oko 39°C, pod kratkim okolišnim pritiskom koji sastojke zajedno tiska u oblik peleta. Time se vitamini, minerali i sekundarni biljni sastojci u najvećoj mjeri očuvaju.

Naša hladno prešana suha hrana ne nabubri u želucu, već se raspada na svoje sastojke. Zahvaljujući našem postupku hladnog prešanja možemo izbjeći sve sintetičke dodatke i istovremeno nuditi visokokvalitetnu i potpuno prirodnu suhu hranu. Ovisno o potrebama, možete fleksibilno birati između različitih koncepta hranjenja ili ih kombinirati, bilo kao dodatak sirovom hranjenju ili kuhanoj mokroj hrani, postupak hladnog prešanja to sve omogućava.

Proizvodnja naše nježno kuhane mokre hrane 

Bilo da se radi o našim Canis Plus® Potpunim Obrocima ili Obrokom čistog mesa za pse, ili o Felins Plus® Mokrim obrocima - Rolama za mačke - u svim našim sortama mokre hrane različiti sastojci kao što su meso, povrće, voće, bilje i ulje miješaju se i hladno pune u konzerve odnosno role. Zatim se to sve kuha što je kraće moguće. Ovaj način proizvodnje je posebno nježan i osigurava očuvanje bez upotrebe umjetnih aditiva.

Proizvodnja naših prirodnih dodataka prehrani 

I u proizvodnji naših različitih dodataka prehrani pazimo na visoku kvalitetu sirovina i izvrsne metode obrade. 

Bilje, bobice, povrće i voće u našim prirodnim dodacima prehrani se nježno suše na zraku. Ovaj oblik sušenja osigurava da važni hranjivi sastojci, uključujući vrijedne sekundarne biljne sastojke, ostanu što je moguće bolje sačuvani.

Proizvodnja naših prirodnih grickalica 

Grickalice jačaju žvačne mišiće, pružaju zabavu za grickanje, bogate su hranjivim tvarima ili su niskokalorični zalogaji. Međutim, vrijedi: nisu sve grickalice iste. Ako se proizvođač odluči za zatvorenu deklaraciju i ne otkriva što je točno sadržano u grickalici za psa, to nije dobar znak. Izrazi poput "žitarice", "životinjski i biljni nusproizvodi", "ulja i masti" ili "mineralne tvari" bez daljnjih informacija o čemu se točno radi, trebali bi vas upozoriti. Ako su zatim sadržani šećer, sintetički vitamini ili boje ili konzervansi, onda to nije zdrava grickalica. Oni koji žele grickalice dati sa dobrim osjećajem, trebali bi pripaziti da ti sastojci nisu uključeni.

Naturavetal® asortiman grickalica jamči stroge kontrole kvalitete i besprijekorne proizvode koji se mogu davati sa dobrim osjećajem. Posebne značajke proizvodnje naših grickalica na prvi pogled: 

  • Visoka tolerancija kod alergičara
  • Slobodno od konzervansa 
  • Slobodno od sintetičkih dodataka 
  • Slobodno od bojila 
  • Nježno sušeno na zraku

Dobra hrana - temelj za dug i vitalan život

Prehrana uvijek igra važnu ulogu kada je riječ o zdravlju. Rastući broj alergija, problema sa zglobovima, problema s kožom i dlakom, raka, gastrointestinalnih bolesti, bolesti bubrega i jetre te probavnih smetnji može se doista povezati s nezdravom, pogrešnom prehranom.

Posebno kod brojnih alergija na hranu i kod osjetljivih životinja, vlasnik mora tražiti hranu i odgovarajuće grickalice koje ne sadrže određene alergene i koje nude potpuno prirodan, bogat izvor energije putem nježnih metoda proizvodnje kao što su hladno prešanje, kuhanje ili sušenje na zraku. Vlasnici pasa i mačaka sami mogu izravno utjecati na zdravlje svojih životinja kroz visokokvalitetnu kvalitetu hrane i grickalica. 

Imate li pitanja o našim vrstama hrane ili vam treba pomoć u odabiru optimalne grickalice za vašeg psa ili mačku? Mnoge savjete možete pronaći u našem vodiču "Koji je tip hrane pravi za vašeg psa" kao i u našem savjetniku za mačke. Za individualno savjetovanje slobodno se obratite našem timu stručnjaka.

Weitere Informationen und häufig gestellte Fragen (FAQ) zu was ist anders bei Canis Plus®

Što bi trebali jesti psi?

Psima treba davati prirodnu hranu koja ne sadrži nikakve sintetske dodatke poput umjetnih vitamina, bojila, aroma ili konzervansa. Hrana treba imati udio mesa koji je prikladan za vrstu, ne smije sadržavati lošije životinjske ili biljne nusproizvode, biti pažljivo proizvedena i biti optimalno probavljiva za psa. 

Ako su svi ovi čimbenici dati, onda je naravno također važno da psa hranite u skladu s konceptom hranjenja koji on jako dobro podnosi i koji se dobro uklapa u vaš svakodnevni život, jer se i vi morate osjećati ugodno s hranjenjem. Na našoj web stranici “Kakvu vrstu hrane ima vaš pas?” možete saznati što narav vašeg psa kaže o njegovoj optimalnoj ishrani. Slobodno svratite.

Što mogu skuhati svom psu?

Mnogo različitih sastojaka prikladno je za hranjenje vašeg psa kao nadopuna mesu. Bilo da se radi o bundevi, komoraču, tikvicama, jabuci ili malinama, sve dok vaš pas nema alergijsku reakciju na određeni sastojak, imate širok raspon sastojaka koji se mogu hraniti sirovim, kuhanim na pari ili kuhanim. U našem vodiču “ BARF dodatci sirovoj hrani za pse” pronaći ćete popis prikladnih vrsta povrća i voća, kao i mnoge druge korisne informacije o temi BARF-a za pse.

Koje je meso dobro za pse?

Sve dok vaš pas nema poznate alergije, postoji mnogo različitih izvora mesa s kojima ga može hraniti. Međutim, uvijek biste trebali izbjegavati sirovu svinjetinu. Psi s osjetljivim želucem imaju koristi od prilično mekog, bijelog mesa poput piletine, puretine ili janjetine ili ribe poput lososa. Međutim, imajte na umu sljedeće: nije potrebno ponuditi svom psu svaki izvor mesa koji je dostupan na tržištu. Ograničite se na 3-4 različita izvora mesa uključujući ribu, koju svom psu nudite kao glavnu hranu, ali i kao međuobrok. U slučaju da se u nekom trenutku zbog alergije morate prebaciti na druge izvore mesa, još uvijek vam je na raspolaganju širok izbor izvora mesa koji su psu nepoznati.

Koja je najzdravija suha hrana za pse?

Prirodna, hladno prešana suha hrana koja ne sadrži nikakve sintetičke dodatke poput umjetnih vitamina ili konzervansa, bez inferiornih životinjskih i biljnih nusproizvoda kao što su perje, kandže, korijenje ili peteljke te sadrži primjereno visok udio mesa. najzdravija suha hrana za vašeg psa. U našem vodiču “Zdrava hrana za pse: sve važno na prvi pogled” možete saznati više o temi hrane za pse prikladne za određenu vrstu.

Koje povrće smiju jesti psi?

Psi mogu jesti različite vrste povrća. Tu spadaju tikvice, bundeva, krastavac ili mrkva. U našem vodiču “Prvi koraci u davanju sirove barf hrane” pronaći ćete nekoliko ideja za recepte s različitim vrstama povrća za BARF kod pasa.

Što moj pas može jesti ako ima dijabetes?

Ako pas boluje od dijabetesa, važno je obratiti pozornost na sadržaj šećera u hrani. To znači da je važno da hrana ne bude bogata ugljikohidratima. Budući da sva suha hrana općenito ima više ugljikohidrata od mokre hrane, općenito biste trebali izbjegavati hranjenje suhom hranom. U našem vodiču “Dijabetes kod pasa” pronaći ćete daljnje korisne savjete i pozadinske informacije o temi dijabetesa kod pasa.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonom. Stojimo vam na raspolaganju s opsežnim savjetima. Dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broju telefona 01 - 888 07 91 ili putem e-maila na: info@naturavetal.hr.

Koji tipovi pasa postoje?

Saznajte više o različitim vrstama pasa - to će vam pomoći u odabiru hrane.

Naturavetal® newsletter

U našem biltenu obavještavamo vas o novostima vezanim uz potpuno prirodnu, zdravu hranu za pse i mačke.