Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr

Naturavetal® Pregled varijanti hrane za pse

Koja je hrana zdrava za Vašeg psa?

Čisto prirodna ishrana psa bez sintetičkih dodataka temelj je našeg zdravog programa prehrane za pse. Vaš pas i Vi činite tim, a vrstu hrane (hladno prešana Suha hrana, Potpuni obrok u limenci, Mesni obrok u limenci s mješavinom pahuljica ili BARF hrana) koja najbolje odgovara Vašem psu i Vama i koji se najbolje uklapa u Vašu svakodnevicu znate samo Vi. Najbolje i prirodne sastojke za to naći ćete upravo kod nas.

Koja je hrana za pse prikladna za uobičajeno aktivnog psa?

Canis Plus® Perad ili Janjetina naši su posebno visokovrijedni hladno prešani klasici. Jedinstveni sastav čini ih posebno ukusnom i lako probavljivom premium hranom za odrasle pse. Ekskluzivne recepture s peradi ili janjetinom lako su probavljive i sadrže isključivo jedan izvor bjelančevina, a upotpunjuju ih integralna riža i oljuštena zob (hidrotermički obrađena zaštićenim i patentiranim procesom kuhanja) te na zraku osušeno voće, povrće, začinsko bilje i zdravi minerali iz algi. Raznoliki i zdravi klasici od čisto prirodnih sastojaka za sve pasmine. Varijante suhe hrane međusobno su izmjenjive u ishrani pasa bez preosjetljivosti.

Koja je hrana za pse prikladna za pse s alergijama i preosjetljivostima?

Za pse s alergijama i preosjetljivostima preporučujemo našu hranu Canis Plus LososCanis Plus Kunićevina. Obje su vrste hrane prikladne za pse s osjetljivim probavnim traktom.
Riba pomaže ukupni organizam psa, i spada pod biološki najvrjednije namirnice. Lako probavljivi losos sadrži visoki udio esencijalnih omega-3 i omega-6 masnih kiselina koje su tako sadržane i u našoj hrani Canis Plus® Losos. Za omega-3 i -6 masne kiseline poznato je da pomažu poglavito kod kožnih, želučanih, crijevnih, srčanih i zglobnih tegoba. Umjesto uobičajenih žitarica koristi se smeđe proso, što hranu čini dobro iskoristivom čak i u pasa s alergijom na žitarice.

Suha hrana Canis Plus® Kunićevina posebno je visokovrijedna hladno prešana hrana koja je zbog svog jedinstvenog sastava apsolutna premium hrana za osjetljive pse i pse s alergijama. Ujedno je i čista radost za nepce četveronožnih gurmana – ekskluzivna receptura nudi puno toga, između ostalog kunićevinu kao izvor bjelančevina niskog sadržaja kolesterola, ali i vlaknima bogatu heljdu s mnogim hranjivim i životno važnim tvarima te esencijalne aminokiseline.

Zwei Welpen auf der Wiese

Koju hranu odabrati za štenad i mlade pse?

Fleksibilnost u ishrani štenadi može biti presudna za njihovu kasniju podnošljivost pojedinačnih vrsta hrane. Mnogi uzgajači pse zato ne hrane samo jednom vrstom hrane, nego kombiniraju mokru i suhu hranu, ali i BARF hranu. Štenad se tako navikava na raznolikost okusa i vrsta hrane, što pogoduje probavnom sustavu i smanjenoj preosjetljivosti na kasniju promjenu vrste hrane. Za štenad i mlade pse do 12 mjeseci starosti možete birati između naše hladno prešane hrane Canis Plus Štenad i Mladi psi, Canis Plus Štenad i Mladi Psi Losos te naših Obroka u limenci za štenad – ili ih jednostavno međusobno kombinirati. 

Canis Plus Štenad i Mlade psi Piletina ili Losos hladno su prešane i prirodne potpune hrane s posebno velikim udjelom mesa i biranog prirodnog začinskog bilja za ishranu u skladu s potrebama u fazi rasta.

Vlažnu hranu za Vašeg psa u razvoju nudimo u obliku cjelovitih obroka u limenci za štenad. Sve tri vrste naše vlažne hrane sadrže isključivo jedan izvor životinjskih bjelančevina – govedinu, janjetinu ili kozetinu – u obliku bogatog udjela mesa te vrijedni treset. Usto, naš Obrok u limenci za štenad nikad ne sadrži žitarice. Hrana ovakvog sastava temelj je za razvoj zdravog probavnog sustava u štenadi i mladih pasa. Naturavetal-ovi koncepti hranjenja osmišljeni su po uzoru na prirodnu ishranu. Sve ovo pomaže štenadi i mladim psima osigurati zdravi početak dugog života.

Koju hranu odabrati za sportske i vrlo aktivne pse?

Za sportske i vrlo aktivne pse osmislili smo Canis Plus Sport. Ova hrana sadrži dodatnu dozu mesa – za dugotrajnu snagu i izdržljivost. Hladno prešana i prirodna potpuna hrana Canis Plus Sport idealna je za sve pse s povećanom potrebom za energijom. Ovako bogata potpuna hrana sadrži isključivo jedan izvor bjelančevina za optimalnu podnošljivost s povećanim udjelom mesa i sadržajem masti za to bolju opskrbu energijom.

Koju hranu odabrati za pse s alergijom na žitarice?

Canis Plus Potpuni obrok u limenci posebno smo osmislili za pse s intolerancijom/alergijom na žitarice. Raznolikost okusa i sastava (Piletina, Janjetina, Puretina i crna kolja, Divljač) na potpuno će prirodan način zadovoljiti svu potrebu Vašeg psa za životno važnim vitaminima, bjelančevinama, elementima u tragovima i mineralima. Canis Plus Potpuni obrok u limenci pritom ne sadrži sintetički proizvedene vitamine niti sintetičke dodatke koji poboljšavaju prihvaćanje hrane.

Koju hranu odabrati za pse s prekomjernom tjelesnom masom?

Za pse koji moraju paziti na liniju spas su Potpuni obrok u limenci ili Canis Plus Perad. Mogu probati i niskokalorične Mesne obroke u ovitku od piletine ili divljači dopunjene našom mješavinom pahuljica bez žitarica TopFitMix i izvorom kalcija kao što je to Algalni vapnenac.

Koju hranu odabrati za pse s teškim alergijama?

Za pse s različitim alergijama osmislili smo hranu od čistog mesa – u obliku Mesnih obroka u ovitku ili Mesnih obroka u limenci. Na ovaj je način obrok individualno prilagodiv Vašem psu, a ujedno olakšava provođenje eliminacijske dijete.

Koja je hrana pogodna za pse s prekomjernom težinom?

Canis Plus® govedina pogodna je za pse koji imaju prekomjernu težinu ili imaju problema s održavanjem težine. Govedina je jedini izvor životinjskih bjelančevina s dodatnim dijelom dragocjene goveđe masti kako bi se zadovoljile potrebe pasa s većim energetskim potrebama. Pareni smeđi proso zdrava je alternativa žitaricama što čini hranu lako probavljivom u gastrointestinalnom području. Canis Plus® govedina posebno je pogodna za pse s osjetljivim želucem.

Savjet Naturavetal-a: Dobro se posavjetujte oko svih pitanja

Naturavetal-ov Tim stručnjaka rado će Vam ponuditi savjete i informacije, ali i odgovore na pitanja o proizvodima. Naši su stručnjaci uvijek  spremni pomoći i odvojiti vremena za iscrpnu i osobnu podršku. Veselimo se Vašem pozivu. Nazovite nas: +385 98 929 1264

Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.