Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr
Wurmbefall unter dem Mikroskop dargestellt

Prirodna prehrana za učinkovitu zaštitu od crvi

Iako bi životinja u prirodi sama tražila bilje za prirodnu dehelmintizaciju u svrhu rješavanja crijevnih tegoba, naši su kućni ljubimci ovisni o našoj pomoći. Vlasnici ljubimaca stoga moraju odgovorno postupati, i to hranjenjem prirodnom hranom za učinkovitu zaštitu od crvi jer neovisno o nuspojavama kemijskih lijekova protiv nametnika postoji pitanje stjecanja otpornosti.

Uzgajivači pasa to žele izbjeći i zato daju prednost prirodnim proizvodima, zbog čega sve više i više u slučaju jačih zaraza endoparazitima hrane životinje prirodnim dodacima. Stoga predstavljamo dva dodatka prehrani psa, koji pozitivno utječu na crijevnu floru i tako mogu pomoći psu da se na prirodan način obrani od crva. Crijevna flora nepovoljna za crve može spriječiti ponovnu zarazu.

Vermcurat sadrži isključivo dokazano učinkovit prašak od dlaka kamale kao prirodno sredstvo za održavanje crijevne flore ako je životinja već zaražena crvima. Azijska biljka Kamala Mallotus philippinensis je stablasta tropska biljka mlječike (Euphorbiaceae), na čijim mahunama rastu dlake koje se koriste za proizvodnju finog, crvenkasto-smeđeg praha.

Prah od dlaka kamale potiče čišćenje crijeva, pri čemu se nametnici izlučuju stolicom, što pomaže sprječavanju pojačane zaraze nametnicima. Zdravom prehranom i tromjesečnim dodavanjem biljne mješavine Vermprevet® jača se tijelo i kemijske terapije protiv crijevnih nametnika su rjeđe potrebne.

Ova biljna mješavina uravnotežuje i jača crijevnu floru te tako omogućava životinji lakše izlučivanje crva. Biljni Vermprevet® ima pozitivan učinak na sluznicu crijeva – bez da šteti crijevnoj flori.
Prirodni sastojci govore sami za sebe: cimet se koristi već tisućama godina. Još u starom Egiptu bio je poznat kao sredstvo za smirenje želuca i crijeva te je u indijskoj terapijskoj vještini ayurvedi cijenjen zbog njegovih povoljnih učinaka na probavni sustav. U slučaju zaraze gljivicama, bakterijama i nametnicima nudi podršku pri pročišćenju. Listovi oraha su u tradicionalnoj medicini također poznati kao dobra preporuka za jačanje probave. Klinčići su isto tako poznati po tome da podupiru redukciju klica. Propolis i crni kim podupiru profilaksu i pomažu jačanju zdravog imuniteta. Prah ananasa ne sadrži samo brojne hranjive tvari, nego i važan probavni enzim bromelain, čija svojstva aktivacije izmjene tvari potiču prirodne procese pročišćavanja od nametnika.

Iznimno važno: nemojte počinjati liječenje od zaraze crvima ako zaraza nije dokazana!

Redovitim kontrolama uzoraka stolice potrebno je ustanoviti je li životinja zaražena crvima. U slučaju visokog stupnja zaraze dodavanje Vermcurata® prehrani potiče crijevnu floru. Kako biste omogućili redovito poticanje crijevne flore, preporučujemo redovito dodavanje Vermpreveta® prehrani da bi ponovna zaraza crvima bila otežana.

Mogli bi vas također zanimati ovi postovi

Podijeli objavu

Share on email
Putem e-pošte
Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.