Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr
Pas liže nos i dvije zdjelice

Naturavetal savjetnik za prehranu pasa

U našem savjetniku za prehranu pasa pronaći ćete mnogo informacija i korisnih savjeta o zdravoj i prirodnoj prehrani vašeg psa. Od pojedinih komponenti hrane do vrlo specifičnih savjeta za hranjenje, do čestih problema s hranjenjem. Rješavamo sve što vam pomaže s prehranom primjerenom vrsti. Uvijek imamo na umu prirodu životinje: njeno podrijetlo od vuka igra važnu ulogu u odabiru prikladnog koncepta hranjenja. U divljini, četveronožni prijatelj jede svoj plijen uključujući krzno, kosti i iznutrice. Međutim, njegov jelovnik također uključuje bilje, bobičasto voće i šumsko korijenje. Osim osnovnog glavnog sastojka – mesa, prehrana pasa primjerena vrstama i prirodno zdrava također uključuje voće, povrće i ulja. Sve osnove – uključujući popularni BARF  – dijelimo s vama ovdje u savjetniku!

Komponente hrane: što je dopušteno, a što nije?

Naturavetal predstavlja prirodnu hranu za pse prikladnu za vrstu, jer samo najbolje je dovoljno dobro za vašeg psa. Ali koji sastojci su prikladni, a kojima nije mjesto u prehrani pasa? U tom kontekstu uvijek se govori o „zlu zrnu“. Zapravo, pšenica, raž ili ječam dobri su izvori energije i sadrže vitamine i minerale. Međutim, mnogi psi ne podnose gluten i alergični su na hranu koja sadrži žitarice. Neprerađene žitarice često su uzrok probavnih problema. Važan element našeg savjetnika za pse je i edukacija o hrani koja je otrovna i smrtonosna za pse, poput čokolade.

Zwei Hunde mit langem Fell

Linjanje

Zašto Vaš pas odbija hranu: uzroci i savjeti za neobično ponašanje – Naturavetal pruža savjete – Saznaj sve o odbijanju hrane kod pasa

nastavi čitati »

Pronađite pravu hranu i pravu količinu

Osim sastojaka hrane, količina hrane također ima utjecaj na zdravlje psa i stoga je tema našeg savjetnika za prehranu pasa. Kolike bi dnevne porcije trebale biti velike, ovisi o dobi, pasmini i individualnom temperamentu. Mirni, stariji psi trebaju manje energije od mladih pasa (više o tome u savjetniku za štence!). Osim toga, neke pasmine pasa imaju tendenciju prekomjerne težine i ne treba ih razmaziti s previše grickalica. Na kraju, ali ne i najmanje važno, potreba za energijom je također važan čimbenik: jer dresirani pas za pomoć, koji obavlja svoju dužnost u policiji ili carini, treba mnogo više hrane, bogate energijom od malog psa koji se udobno osjeća na svom kauču. Više o tome možete saznati u našem savjetniku za prehranu pasa.

Mali pas na livadi

Savjetnik za prehranu pasa s korisnim savjetima za hranjenje i savjetima u slučaju problema

Ako pas iznenada više ne želi jesti, ako pati od proljeva ili zatvora, važna je brza pomoć. Članci u našem Naturavetal savjetniku za prehranu pasa ne zamjenjuju posjet veterinaru, ali pružaju korisne informacije o mnogim pitanjima hranjenja. Na primjer, ako vaš pas više ne dira svoju zdjelicu, njegov vlasnik i vlasnica su razumljivo zabrinuti. Jer za razliku od mačaka, o kojima možete više saznati u našem savjetniku za mačke, većina pasa nisu gurmani i neće se ustručavati progutati hranu koju god im se ponudi. Zdravstveni problemi i bolesti mogu pokvariti apetit četveronožnog prijatelja. Ali čak i zdravi psi ponekad odbijaju jesti. Što tada možete učiniti i još mnogo savjeta o hranjenju, pročitajte ovdje u savjetniku za zdravu, vrsti prikladnu i prirodnu prehranu pasa!

Naturavetal-Info

Imate li bilo koje pitanje na temu pasa, rado ćemo vam sveobuhvatno savjetovati. Od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 dostupni smo na tel. br.: 01 888 07 91 ili na emailu: info@naturavetal.hr

Želite više informacija o našim proizvodima? Želite da vam pošaljemo uzorak hrane? Rado ćemo vam pomoći i sa zadovoljstvom ćemo vam odgovoriti na poziv ili email poruku.

Logo za kataloge i letke

Katalozi i letci

Brošure sa svim informacijama o proizvodima i brojnim savjetima o prehrani.

Tim stručnjaka

Savjeti, informacije i dragocjeni savjeti iz Naturavetal tima stručnjaka

Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.