Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr
Hund auf einer Wiese

Prehrana štenaca rotvajlera

Za prehranu od mladih dana nije bitno samo da je zdrava i prirodna, odgovoran vlasnik psa uvijek mora na umu imati i cilj izgradnje partnerstva punog povjerenja i jasnih pravila sa svojim štencem. Kako su to super i pametno ti vlasnici i vlasnice odradili iskorištavanjem najjačeg psećeg nagona, a sve da bi prenijeli svoja pravila – saznat ćete u ovom izvještaju. Pas je motiviran i nije da mu se hrana samo tako „pruža“, nego ima priliku naučiti neke stvari. Jasna pravila psima u svakoj životnoj dobi daju sigurnost i stvaraju autentičnu vezu. A kako i ovo pismo Naturavetalu o prehrani štenaca rotvajlera prikazuje, nikad nije kasno naučiti odraslog psa novim stvarima – za to Vam treba puno strpljenja, morate biti dosljedni u svemu te provoditi plan jer dugotrajna pozitivna promjena kod starijih pasa nekad traži malo više vremena.

Naturavetal iskustva s štencima Rottweilera

Za početak bismo se rado predstavili i podijelili s Vama svoja iskustva s Naturavetalom! Mi smo mladi par iz južnog Tirola, imamo dva rotvajlera s kojima se povremeno bavimo i psećim sportom, odnosno treniramo kinološke discipline. Naš je omiljeni sport IPO, koji se sastoji od triju disciplina: A. ***; B. poslušnost; C. zaštita. Radi raznolikosti svojim psima nudimo i puno drugih aktivnosti koje nam se svima sviđaju. Prije oko tri i pol godine nabavili smo svog prvog rotvajlera, ženku. S njom smo uspješno sudjelovali na izložbama i izložbenim ispitima.

Drugi je rotvajler u našu obitelj stigao prije dvije godine, ovaj put odličan mužjak iz jedne odlične njemačke uzgajivačnice. Tog smo mališana htjeli malo drukčije odgojiti i trenirati nego njegovu prethodnicu.

Prijedlog za prehranu

Mališanu nismo, kao većini ostalih (a neko vrijeme i njegovoj prethodnici) tri puta na dan samo punili zdjelicu s hranom, nego je već od prvog dana za svoju hranu morao i raditi. To je značilo nekoliko kratkih jedinica treninga tijekom dana, tako da bismo mu istu količinu hrane samo rasporedili drukčije kroz dan.

Tako je već u dobi od dva mjeseca počeo s osnovnim naredbama, sve kroz igru i primjereno štencima, naravno. Ali već se ubrzo mogla primijetiti razlika između dvaju pasa, jer je mališan imao sasvim drugačiji stav prema hrani. Veza između njega i vlasnika bila je puno intenzivnija. Starija ženka u potpunosti je podrazumijevala da će bez ikakvog truda dobiti hranu, naravno, pa tako smo joj oduvijek i pokazivali.

Naposljetku smo odlučili primijeniti isti princip treninga i hrane na stariju ženku. Uz promjene metoda treninga uveli smo i promjene načina prehrane.

Preporuka uzgajivača Rottweilera

Ranije, dok je samo ženka bila s nama, koristili smo „normalnu“ suhu hranu. Od toga je ponekad djelovala tromo, bezvoljno, a često je imala i probleme s ušima, upale i slično… Kada smo preuzimali mališana, s uzgajivačem smo se raspričali i o toj temi. Jako nas je zanimalo upravo njegovo mišljenje, jer smo vidjeli koliko su njegovi psi živahni i spretni (a oni su bili i stariji od naše ženke).

Preporučio nam je Naturavetal, što nas je odmah oduševilo i odlučili smo odmah iskušati te proizvode. Od tada su već prošle dvije godine i jedino što možemo reći je da naši psi obožavaju tu hranu. Bilo mokra, bilo suha hrana, slastice za žvakanje, baš sve. Mališan je od početka bio živahan i jako sportski tip, a kod ženke smo nakon oko tri mjeseca nakon prelaska na Naturavetal proizvode primijetili veliku razliku. Više uopće nije bila onako troma kako je znala biti, a i prestali su problemi s ušima!

Na psima se jednostavno vidi da im Naturavetal čini dobro, krznu, zubima, jednostavno su u dobroj formi i jako rado jedu tu hranu! Naturavetal možemo samo preporučiti! Nikada do sada nismo bili ovako zadovoljni, a najvažnije je da to vrijedi i za naše pse!

Naturavetal-Info

Naš tim stručnjaka rado će vam pomoći po svim pitanjima. Možete nas kontaktirati od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broj 01 888 07 91 ili e-poštom na: info@naturavetal.hr.

Mogli bi vas također zanimati ovi postovi

Podijeli objavu

Share on email
Putem e-pošte
Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.