Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr
Nahaufnahme eines Hundes

"Čovjeku psa udijeli i dušu mu iscijeli!" - Hildegard von Bingen

Drugačija ishrana životinja

Psi obogaćuju naš život i pružaju nam silnu radost. Pas je naš vjerni pratitelj u svim životnim okolnostima, član je obitelji i najbolji prijatelj. Prijatelju uvijek želimo samo ono najbolje, pa tako i optimalnu, uravnoteženu i zdravu ishranu. Za najbolji život psa – uvijek biološki u skladu s vrstom – težimo nuditi ono najbolje da bi naše životinje mogle biti zdrave i sretne. Jer ako je pas sretan – ako jede zdravo – sretan je i čovjek. Ipak, nije sva hrana ista. Kvaliteta pojedinačnih sastojaka i proizvodnih procesa može se značajno razlikovati od proizvođača do proizvođača, što uvelike utječe na zdravlje naših četveronožnih prijatelja. Iako su brojne bolesti genetski uvjetovane, većim ih dijelom ipak uvjetuju okolišni čimbenici. Ishrana pri tome, dakako, ima ključnu ulogu. Sve veći broj alergija, tegoba sa zglobovima, kožom i dlakom, sve učestalija pojava rakova, gastrointestinalnih bolesti kao i bolesti bubrega i jetre te probavnih smetnji nepobitno se može dovesti u izravnu vezu s nezdravom i pogrešnom ishranom. Vlasnici pasa s alergijama i sličnim preosjetljivostima na hranu tako primjerice moraju pronaći hranu koja ne sadrži odnosne alergene. U takvim se slučajevima preporučuje odabir bezglutenske recepture koja sadrži samo jedan izvor bjelančevina. Ove smo i slične aspekte imali na umu pri osmišljanju naše hrane za pse Canis Plus – potpune hrane kakvu preporučuju veterinari i naturopati za životinje.

Temelj dugog i vitalnog života

Porast broja pasa s poremećajima u ponašanju ne treba ishitreno pripisati isključivo pogrešnom držanju i odgoju istih. Takvi su poremećaji često reakcija tijela psa na previše ‘kemije’ u hrani: neurotoksične supstance u sintetičkim konzervansima mogu mijenjati ponašanje pasa. Srećom, odabirom visokokvalitetne hrane vlasnik psa sam može izravno utjecati na zdravlje svoje životinje. Pritom je nužno i da ovako odabrana biološki prikladna hrana odgovara i prirodnom načinu njenog života. Hrana prilagođena pojedinačnim potrebama i životnim uvjetima temelj je dugog i vitalnog života. Za prehranu u skladu s prirodom Vaš će Vam četveronožni ljubimac zahvaliti vitalnošću i zdravim organizmom.

Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.