Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr
Pas izbliza

Savjetnik o posebnoj prehrani pasa i BARF iz Naturavetala

Mnogo je razloga zašto psu treba posebna prehrana. Ne samo da je zbog bolesti potrebno dugoročno promijeniti hranjenje. Poput nas i četveronožni prijatelji također mogu biti pogođeni alergijama ili razviti intoleranciju na određene sastojke. I ne samo da sam pas svojim individualnim preferencijama i potrebama utječe na sadržaj svoje zdjelice. Kao vlasnik odlučujete što vaša životinja jede. Ne radi se samo o odlučivanju između različitih vrsta suhe i mokre hrane – BARF je također postao vrlo popularan posljednjih godina. O čemu se radi i što je sve vezano uz posebnu prehranu pasa možete saznati ovdje u Naturavetal savjetniku.

BARF – više od trenda

Riječ BARF je skraćenica izraza “Bones and Raw Food”. BARF znači hranjenje životinje sirovim mesom. Ovaj oblik prehrane primjeren vrsti, odražava se na korijene psa u vuku. Budući da osim mesa, krzna i iznutrica svog plijena, jede i sadržaj želuca, kao i korijenje i šumsko voće, BARF ima više: voće, povrće i bilje sastavni su dio prehrane. Ako želite svog psa hraniti po konceptu BARFa, morate steći opsežno znanje kako ne bi nedostajalo vitamina i hranjivih tvari. Višak proteina također može naštetiti životinji. U Naturavetal savjetniku za specijalnu prehranu pasa stoga vam detaljno opisujemo sve osnove, prednosti, ali i rizike.

Naši savjeti za alergične pse

Činjenica, da psi razvijaju alergije, civilizacijski je problem, čemu najviše doprinosi onečišćenje okoliša ali i nepravilna prehrana. Alergije na hranu prvenstveno pogađaju žitarice kao što je pšenica. Zato Naturavetal nudi hranu za pse bez žitarica koja je posebno antialergena i sadrži samo jedan izvor životinjskih bjelančevina. Čak i ako je veterinar dijagnosticirao vašem psu alergiju na pelud, vrijedi prijeći na prirodnu, zdravu hranu. To je zato što prehrana primjerena vrstama igra središnju ulogu u održavanju zdravlja. Bolesni psi mogu postati bez simptoma kroz visokokvalitetnu posebnu prehranu pasa i vratiti kvalitetu života. To se može vidjeti, na primjer, u njihovoj vitalnosti, po sjajnoj dlaci i po snažnim mišićima. U savjetniku za pse sakupili smo prikladne izvore mesa za pse s alergijama, sve što trebate znati o blagotvornom čišćenju crijeva i mnoge druge korisne informacije.

Ratgeber spezielle Savjetnik za posebnu prehranu pasa: najbolja hrana za svaku životinju: das beste Futter für jedes Tier

Određene pasmine, dobne skupine ili posebno dresirani psi, trebaju hranu koja je prilagođena njihovim potrebama. Neke pasmine pasa poput labradora ili zlatnog retrivera imaju tendenciju prekomjerne težine. Ako ih se previše razmazi poslasticama jer uvijek izgledaju tako gladni, brzo imaju previše kilograma na rebrima. Hranjenje prekomjerne tjelesne težine stoga je važna tema u našem savjetniku za posebnu prehranu pasa. Osim toga, imamo posla s dvjema suprotnostima: mirnim seniorima, kojima je dovoljna mala količina hrane, i agilnim psima, koji trebaju puno energije za pseće sportove ili kao službeni psi. Na kraju, ali ne manje važno, dajemo vam praktične savjete za hranjenje nakon kastracije.

Naturavetal savjet: Posebna prehrana ne utječe samo na pse, jer i mačke mogu patiti od alergija i intolerancije. U savjetniku za mačke pronaći ćete savjete i informacije o raznim temama. Na primjer, saznajte više o BARF-u za mačke ili pravoj hrani za starije mačke!

Naturavetal-Info

Imate li bilo koje pitanje na temu pasa, rado ćemo vam sveobuhvatno savjetovati. Od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 dostupni smo na tel. br.: 01 888 07 91 ili na emailu: info@naturavetal.hr

Želite više informacija o našim proizvodima? Želite da vam pošaljemo uzorak hrane? Rado ćemo vam pomoći i sa zadovoljstvom ćemo vam odgovoriti na poziv ili email poruku.

Logo za kataloge i letke

Katalozi i letci

Brošure sa svim informacijama o proizvodima i brojnim savjetima o prehrani.

Tim stručnjaka

Savjeti, informacije i dragocjeni savjeti iz Naturavetal tima stručnjaka

Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.