Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr
Spielende Hunde auf einer Wiese

Hladno prešana suha hrana za pse: Canis Plus® prirodna i primjerena vrsti

Prednosti hladno prešane suhe hrane

• pažljivo hladno prešana bogata potpuna hrana
• preko 60% svježeg mesa odnosno ribe prije sušenja
• sortno čista sa samo jednom vrstom životinjskih bjelančevina: losos, pileće ili janjeće meso
• vrijedne esencijalne masne kiseline iz ulja lososa
• prirodne i moćne klice golozrne zobi i smeđeg prosa
• vitamini i minerali čisto prirodnog porijekla
• s kompleksom DogProMin od algi i začinskog bilja
• bezglutenska, lako podnošljiva receptura
• Ugodnog mirisa, sjajnog krzna, visoke vitalnosti i vitalnosti
• ne sadrži punila, boje i konzervanse
• ne sadrži nepoželjne nusproizvode kao primjerice brašno od perja, kandže i rogove
• bez dodanih bojila, aroma i konzervansa
• ne sadrži soju, pšenicu i mliječne proizvode
• osigurana kvaliteta kroz analize nezavisnih laboratorija

Što je hladno prešana suha hrana?

Hladno prešana suha hrana Canis Plus® sinonim je za prirodnu, vrsti primjerenu i uravnoteženu prehranu pogodnu za sve pse.

Radi očuvanja sadržanih hranjivih tvari, prirodne sastojke za hladno prešanu suhu hranu obrađujemo vrlo pažljivo i bez visokih temperatura. Zahvaljujući takvoj obradi i nižim temperaturama proizvodnje, naše vrsti primjerene i raznovrsne recepture s puno mesa udovoljavaju biološkim potrebama psa. Hladno prešana suha hrana – kao što je to Canis Plus®, koja ne sadržava sintetičke sastojke – psima pruža ishranu po uzoru na prirodu. Sedam različitih receptura osigurava vrsti primjerenu ishranu u obliku visokovrijedne potpune hrane prikladne čak i za osjetljive i pse s alergijama.

Postupak proizvodnje hladno prešane hrane

Uobičajenu hranu od ekstrudata u pravilu se dugo peče na temperaturi od 130 do 180°C. Time se spaljuje mnoge prirodno sadržane vitamine koje se mora nadomjestiti umjetnim vitaminskim premiksima. 

Jedna od posebnosti hladno prešane suhe hrane kao što je Canis Plus® je i pojedinačna i pažljiva priprema sirovina: meso se kuha i melje da bi ga se moglo prešati. Postupak hladnog prešanja time zadovoljava i sve higijenske propise.

Zdrave žitarice (riža, zob) i “zamjenske“ žitarice (proso, heljda) za hranu Canis Plus® hidrotermički obrađuju se jedinstvenim patentiranim postupkom pomoću vruće vodene pare, čime postaju optimalno probavljive.

Na zraku osušeno povrće, voće i začinsko bilje u smjesu se dodaje netom prije hladnog prešanja. Postupak hladnog prešanja kojim se čuva esencijalne hranjive tvari odvija se na približnoj temperaturi od 39°C uz kratki dovod tlaka, čime se sastojke oblikuje u pelete.  

Postupkom proizvodnje hladno prešane suhe hrane osigurava se posebno visoku bioraspoloživost prirodnih sastojaka. Time se u velikoj mjeri zadržava prirodno prisutne vitamine, minerale i fitokemikalije. 

Koje su prednosti hladno prešane hrane za pse?

Zahvaljujući postupku proizvodnje kojim se čuva hranjive sastojke, psi mogu vrlo dobro iskoristiti hladno prešanu suhu hranu. Budući da se hranu ne izlaže visokim temperaturama kojima se uništava njenu hranjivost, aktivnost enzima vrijednih klica i hranjive tvari začinskog bilja, povrća i voća ostaju sačuvani. Visoki udio mesa te zdrave žitarice i “zamjenske“ žitarice pak kuhanjem postaju optimalni izvor energije. Svaka esencija hrane iskoristiva je na staničnoj razini, što doprinosi vitalnosti Vašeg psa. Zbog optimalnog iskorištavanja sastojaka količina potrebne hrane manja je nego u ekstrudirane hrane, čime se umanjuje opterećenje po probavni sustav Vaše životinje, ali i Vaš novčanik.

Hladno prešana suha hrana Canis Plus ne bubri u želucu, nego se  jednostavno rastvara na svoje sastavne dijelove. Ovime se čuva želudac i može pozitivno utjecati na njegovu prirodnu peristaltiku. Time se pak može pomoći peristaltiku crijeva i potaknuti njihovo prirodno čišćenje, čime se u konačnici može smanjiti i opasnost od nastanjivanja parazita u crijevima. Suha hrana kao što je Canis Plus® prirodna je i primjerena vrsti, pa ne treba nikakve sintetičke dodatke koji nepotrebno opterećuju organizam. Hladno prešana suha hrana Canis Plus® tako čini zdravu osnovu za svakog psa, bio mlad ili star, obiteljski ili visoko aktivni, zdrav ili pogođen alergijama. Hrana se sastoji od čisto prirodnih sastojaka i psima pruža najbolju, vrsti primjerenu ishranu.

Zdrava hrana za Vašeg psa

Ishrana iznad svega ima odlučujući učinak na očuvanje zdravlja naših pasa. Iz tog razloga, hladno prešana suha hrana Canis Plus® pored visokog udjela mesa sadrži isključivo prirodne sastojke. Njen sastav prilagođen je dnevnim prehrambenim potrebama psa, pa tako prije svega sadrži lako probavljive bjelančevine najbolje kvalitete i odgovarajuć udio masti s vrijednim omega-3, -6 i -9 masnim kiselinama. Hladno prešana suha hrana Canis Plus® sadrži i visokovrijedno povrće i posebnu mješavinu domaćeg začinskog bilja obilnog fitokemikalijama koje čuvaju stanice i oduvijek su izvorom hrane predaka naših pasa. 

Hladno prešana suha hrana Canis Plus ne sadržava životinjske i biljne nusproizvode kao primjerice brašno od perja, kandže, rogove niti stabljike, stapke i lišće. Takvi sastojci ne pripadaju u hranu za pse!

Zbog svog je otvorenog i prirodnog sastava hladno prešana suha hrana Canis Plus® prikladna i za pse s alergijama ili intolerancijama na hranu.

Lako probavljiva suha hrana

Sastojci hladno prešane suhe hrane Canis Plus® čisto su prirodni, bez dodanih punila kao primjerice biljnih vlakana ili šrota koji nažalost služe samo punjenju želuca po niskoj cijeni. Korištenjem pravih sastojaka – kao primjerice isključivo cjelovitih zrna riže ili prosa hidrotermički obrađenih na način optimalan po očuvanje njihove hranjivosti – omogućuje se dobra probavljivost ovako priskrbljenih ugljikohidrata.

Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.