Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr
Golden Retriever auf einer Blumenwiese

Naturavetal®-Patent​

Hranjiva iz principa

Rižu za asortiman potpune hrane Canis Plus hidrotermički se obrađuje Naturavetal-ovim zaštićenim patentiranim postupkom kuhanja. No sama inovativna obrada ne čini zdravu hranu, a uz to je kupcima-laicima često teško razlikovati vrste riže. Neoljuštena riža kakvu dobivamo ravno s polja sadrži 8 do 9% sirovih vlakana.
Uklanjanjem prve ljuske dobiva se smeđu rižu, koja opet ima svoju ljusku. Skidanjem zadnje ljuske i konačnim poliranjem dobiva se bijelu rižu. Osim toga, različite sorte imaju najrazličitije nazive, kao primjerice dugozrnata riža itd. Neoljuštenu rižu koju Naturavetal koristi u hrani za pse nakon žetve se čisti i napuhuje pod pritiskom i toplinom (slično kao kokice).

Strukture sirovih vlakana na taj se način međusobno odvaja bez uništavanja. Jedinstvenim uvođenjem pritiska proizvod se stabilizira bez dodavanja konzervansa. Budući da su sadržane strukture cijelog zrna s pripadajućim vitaminima i mineralima, riječ je o integralnoj riži. U uobičajenoj se hrani za životinje iza izraza „s rižom“ skrivaju samo fragmenti potpuno polirane i loše hidrotermički obrađene riže. Takva riža gotovo da i ne sadrži minerale i sirova vlakna.

Naša hidrotermički obrađena neoljuštena riža sadrži vrijedna sirova vlakna i celulozu koje potiču crijevnu peristaltiku i apsorbiraju vlagu iz crijeva. Ovime se osigurava tvrdu i redovnu stolicu i čišćenje sluznice crijeva.

Zob

I ovdje je riječ o neoljuštenoj zobi. Zob se čisti i ljušti budući da je njena vanjska ljuska pretvrda za životinjsku probavu. Nakon patentiranog parenja zrna zobi izgledaju kao zobene pahuljice i kao takve su vrlo lako probavljive.

Kukuruz

Kukuruz nije GMO i zato je pun okusa. Bez glutena je, sadrži vitamine B skupine i minerale dobre po srce i živce i donosi energiji. I kukuruz hidrotermički obrađujemo pod tlakom, čime čuvamo većinu sadržanih bjelančevina. Tvrdnje o kukuruzu u vezi promjena u ponašanju ne možemo potvrditi. To je pitanje količine i kvalitete.

Proso

Smeđe proso jedno je od najstarijih kultiviranih biljaka. Ovija ga tvrda smeđa ljuska i odavno se smatra visokovrijednim i prirodnom dopunom hrani bogatim mikronutrijentima. Zbog svog tamnog pigmenta smeđe je proso posebno otporno na vlagu zbog čega ga u odabranoj kvaliteti koristi i Naturavetal.
Pri obradi se uklanja isključivo vanjsku neprobavljivu ljusku. Na taj se način ne zadržava samo bogata sirova vlakna za zdravu crijevnu aktivnost, nego se i osigurava opskrbu mineralima, vitaminima, elementima u tragovima, a ponajvažnije silicijem.

Heljda

Heljda nije žitarica; ona je dvornikovka, pa tako ne sadrži gluten i ujedno je iznimno bogata hranjivim tvarima kao i esencijalnim aminokiselinama. Pomaže održavanje funkcije jetre, a sudjeluje i u regulaciji razine kolesterola i šećera u krvi.

Podrijetlo i kvaliteta

Žitarice i alternative žitaricama, koje prerađujemo u svom asortimanu, dolaze iz EU i uzgajaju se u skladu sa zakonskim standardima.

Koristimo samo žitarice i alternative žitarica koje nisu genetski modificirane. Međutim, 100% bez GMO-a ne može se zajamčiti, jer čimbenici okoliša i transportni putovi mogu uzrokovati sitne nečistoće koje nažalost danas nitko ne može izbjeći.

Zrno ili alternative zrna koje se koriste u našoj hrani Canis Plus® provjeravaju se prema najstrožim kriterijima kvalitete i probavljaju pomoću patentiranog postupka kuhanja na pari. Stoga su optimalno korisni za psa i pružaju razne hranjive sastojke kao dodatak mesu, povrću, voću i začinskom bilju. Tijekom stroge kontrole kvalitete sirovina se očisti nekoliko puta tako da ostane samo vrijedno zrno i koristi se za proizvodnju naše hladno prešane hrane. Lošiji biljni nusproizvodi poput stabljika ili lišća razvrstavaju se tijekom ovih kontrola kvalitete. Sadržaj mikrotoksina, uključujući aflatoksine, strogo se prati.

Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.