Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr
Verschiedene Kräuter und Blumen

Canis Extra Mješavina začinskog bilja iz organskog uzgoja za BARF ishranu

Birana mješavina na zraku pažljivo osušenog začinskog bilja iz organskog uzgoja sadrži vitamine i minerale u prirodnom obliku. Vitalne tvari sadržane u ovoj mješavini za pse na BARF ishrani obogaćuju i upotpunjuju mesnu ishranu za uravnoteženost, svestranost i raznolikost u zdjeli.

Začinsko bilje u ovoj mješavini pažljivo je osušeno na zraku radi optimalnog očuvanja svih hranjivih tvari. Koncentrirano začinsko bilje iz organskog uzgoja organizam opskrbljuje vrijednim vitaminima, mineralima i fitokemikalijama. Mješavinu ovo čini optimalnom za proljetnu ili jesensku kuru, ali i nakon čišćenja crijeva ili  detoksikacije, kod pasa koji se pripremaju na izmjenu krzna, za pse s prethodnim kroničnim manjcima ili kao boost hranjivim tvarima te za upotpunjenje vrsti primjerenog i uravnoteženog plana ishrane.

Vitamini nisu prisutni u isključivo čistom obliku u začinskom bilju – okruženi su drugim tvarima, takozvanim fitokemikalijama, koje biljke koriste primjerice kao regulator rasta, za obranu od prirodnih neprijatelja ili napada mikroorganizama te kao pigment. Gorke tvari, mukozne supstance, tanini, sulfidi i eterična ulja sadržani u začinskom bilju bivaju apsorbirani pri uzimanju hrane čime se u tijelo unosi više od “samo“ vitamina. Priroda je osmislila sustav koji savršeno funkcionira i koji je i danas bez premca. Spiralne vrtove i gredice sa začinima koje se može svakodnevno svježe ubrati i takve dati psu danas nažalost nema svatko.

Bio to origano poznat po sadržaju tanina i gorkih tvari, kamilica koja sadržava flavonoide kao što su apigenin i kumarin, bosiljak s visokim udjelom beta-karotena, svi ovi začini pripadaju u gredicu sa začinima. Svoje gredice trebale bi imati i često podcijenjene biljke i korovi kao što je kalcijem, željezom i vitaminom C zapanjujuće bogata kopriva ili primjerice maslačak koji se između ostalog ističe i sadržanim gorkim tvarima.

Sastav mješavine na zraku sušenog Začinskog bilja iz organskog uzgoja za pse od posebne je vrijednosti za uravnoteženu BARF ishranu: 

  • origano: poznat po sadržaju tanina i gorkih tvari koji pružaju vitalnost i doprinose općoj dobrobiti
  • cvjetovi kamilice: sadržavaju flavonoide (vrijedne fitokemikalije) kao što su apigenin i kumarin te štite od štetnih utjecaja iz okoliša
  • bosiljak: poznat po visokom udjelu beta-karotena koji se u tijelu pretvara u vitamin A i koji podupire imunološki sustav
  • kopriva: sadrži kalcij, željezo i vitamin C
  • maslačak: sadrži vrijedne gorke tvari za zdravu probavu
  • anis: ublažava grčeve i potiče iskašljavanje, a pomaže i obranu tijela od neželjenih bakterija
  • kopar: stabilizira želudac pri probavnim tegobama kao što je nadutost, a sadrži i kalcij i kalij
  • stolisnik: pomaže kod upala i stimulira funkciju žuči
  • crni ribiz: bogat vitaminom C, sadrži pektine povoljne po probavu, a bogat je i vrijednim antioksidansima

Canis Extra Mješavina začinskog bilja iz organskog uzgoja za pse na BARF ishrani

Mješavinu začinskog bilja iz organskog uzgoja kao dodatak BARF ishrani davati 2-3 puta godišnje u razdoblju od 4-6 tjedana uz hranu. Vrsta hrane kojom hranite psa (Canis Plus Potpunim obrokom u limenci, Canis Plus Mesnim obrokom u limenci ili Mesnim obrokom u ovitku uz dodatak mješavine pahuljica ili sirovog mesa s povrćem/voćem) nije presudna. 

Imate li pitanja o našoj dopunskoj hrani i preporukama za hranjenje, npr. kod posebnih potreba? Obratite nam se! Naš Tim savjetnika za Vas je tu kroz sve razvojne faze Vaše životinje! Naši savjetnici dostupni su telefonskim putem na broju +375 98 929 1264

Podijeli objavu

Share on email
Putem e-pošte
Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.