Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr
Hund mit einem Kauknochen

Zdrave i prirodne grickalice za pse iz Naturavetal-a®

Bilo kao nagrada nakon treninga ili kao znak ljubavi  – pseće grickalice popularne su i kod četveronožnih prijatelja i kod gospodara: psi vole okus i oduševljeno grizu žvakaće predmete. Nije lako pratiti tržište velikih poslastica. Budući da se uz potpuno prirodne, zdrave pseće grickalice nude i proizvodi za žvakanje koji sadrže pojačivače okusa i boje ili bi trebali imati duži vijek trajanja zahvaljujući konzervansima.

Naturavetal® koristi 100% prirodne sastojke bez ikakvih sintetičkih dodataka za sve zdrave pseće grickalice. To čini poslastice idealnim dijelom odgovarajuće vrste prehrane koja je dobra za psa i zadovoljava njegov ukus. Na ovoj stranici predstavljamo raznolikost zdravih i prirodnih grickalica za pse u našem asortimanu. Pokazat ćemo vam i prikladne poslastice za štenad, starije i alergične pse, kao i prednosti žvakaćih predmeta za zubnu njegu vaših četveronožnih prijatelja.

Prirodno je zdravo

Kao i ljudi, psi mogu patiti od bolesti poput dijabetesa, pretilosti i kardiovaskularnih bolesti, što se s jedne strane može pripisati nedostatku vježbanja, a s druge strane lošoj prehrani. Psećie grickalice ovdje također igraju ulogu. Budući da se pretjerano puno nezdravih poslastica prvo odražava na vagi, a kasnije može pospješiti metaboličke i organske probleme. Prirodne grickalice za pse zdrave su. Ali što znači prirodno? Radi se o proizvodu koji se sastoji od 100% prirodnih sastojaka, bez sintetičkih dodataka. Također je vrlo važno za alergičnog psa da se njegov međuobrok sastoji samo od mesa ili iznutrica iz životinjskog izvora. Na primjer, patkini vratovi, tetive konja ili zečje uši s krznom koje ne sadrže ništa osim spomenutog izvora mesa. U proizvodnji se ne koriste konzervansi, pojačivači okusa niti sintetske boje.

Raznolikost zdravih grickalica za pse

U asortimanu Naturavetal® pronaći ćete puno različitih prirodnih grickalica za pse. Svima im je zajedničko da psu daju dodatne proteine ​​i izrađeni su bez dodavanja konzervansa ili drugih sintetičkih dodataka. Poslastice od čistog mesa sastoje se od mesa ili iznutrica iz izvora životinjskih proteina i nježno se suše na zraku. Nudimo i pseće grickalice od ribe. Naravno, ni ovdje ne koristimo nikakve aditive. Riblji zalogaji prirodno imaju intenzivnu aromu koja psu obećava maksimalno uživanje. Ukusni zalogaji dostupni su u širokoj paleti:

Naše zdrave pseće grickalice za vašeg psa

Nasser Hund mit langem Fell steht im Wasser

Prirodni zalogaji za pse: koji bi bili prikladni za štence, starije osobe i alergičare?

Zdrave grickalice za pse najcešće se teško žvaču ili su mekši komada mesa. I to je dobro, jer se za svakog psa može naći prava poslastica.

Prirodne grickalice za pse idealni su za štenad, jer mali četveronožni prijatelji svoj svijet istražuju ustima. Tvrde grickalice koje prvo treba sliniti da bi postale mekane vrlo su pogodne za njih. Štene u promjeni zuba ne samo da snackom zadovoljava svoje potrebe za žvakanjem, već i jača desni i smanjuje stres. Ovisno o veličini šteneta, moguća su različita čvrsta žvakanja. Pri promjeni zuba, zečje uši s krznom posebno su prikladne za štenad manjih pasmina, dok veće pasmine mogu bolje živjeti svoj žvakaći instinkt na našoj koži goveda, koja je dostupna u dužini od 12,5 ili 25 cm. Međutim, zdravi pseći zalogaji za štenad trebali bi biti dobro organizirani. Ako dnevno hranite s previše poslastica, ukupna količina hrane mora se prilagoditi u skladu s tim. Mali zalogaji koji psa predugo ne odvlače pažnju od zadatka prikladniji su za trening.

U slučaju starijih pasa, to ovisi o stanju pasjih zuba i mišića usta. Neki stariji psi preferiraju mekše poslastice, dok drugi ne mogu dobiti dovoljno teških žvakanja. Naši riblji zalogaji posebno su popularni kod starijih pasa. Nisu čvrsti poput naših grickalica sušenih na zraku, lako se probavljaju i imaju umjeren udio masti. A ako želite ponuditi solidnije žvakanje, srednji do veliki stariji psi mogu ih ugađati našim patkinim grickalicama, dok manji stariji uživaju u našim pilećim grickalicama.

Meso ili ostaci različitih životinjskih vrsta sušeni na zraku mogu se koristiti kao grickalica za alergične pse. Hipoalergijski pseći zalogaji od koza i pseće poslastice od konja dokazali su se. Mnogi osjetljivi psi također vrlo dobro podnose poslastice s janjetinom. Svaki vlasnik psa trebao bi pojedinačno provjeriti za što je najbolje žvakati četveronožnog prijatelja. Kao i kod ljudi, psi imaju različit ukus, a jedna životinja prezire ono što druga posebno voli jesti.

Kao nagradu ili - kada su poslastice prikladne i koliko je zdravih?

Neki bi psi htjeli jesti tijekom cijelog dana. Apetit im je toliko velik da se gazde osjećaju krivima ako nemaju hranu sa sobom kad odu u šetnju. Međutim, uz prehranu koja odgovara vrsti, mora se osigurati da i međuobroci budu dio dnevne količine hrane. Ako ima previše viška, pas se vjerojatno neće žaliti – ali višak kilograma brzo će se pojaviti, posebno kod mirnijih životinja.

Pa koliko može biti zdravih zalogaja za pse kako bi zaista bili zdravi za psa? Na ovo pitanje nema općenitog odgovora za sve pasmine, jer se mala Chihuahua i veliki Saint Bernard jednostavno previše razlikuju. Međutim, savjetuje se ne jesti poslastice iz navike, već u posebnim prigodama, na primjer kao nagradu tijekom treninga. Također pripazite na fizičko stanje životinje. Na taj način možete brzo vidjeti je li vaš pas predebeo ili, primjerice, masno krzno zbog previše proteina.

Također je važno hoćete li uzimati poslastice koje mogu sadržavati šećer i loša punila ili se odlučiti za 100% žvakanje mesa od Naturavetal®-a. Budući da se pseći zalogaji u potpunosti izrađeni od mesa, iznutrica, kože i krzna – sadržavaju puno proteina. Osim hranjivih sastojaka, takva je poslastica vrlo zabavna: pas je neko vrijeme zauzet ako je slini i grize prije jela.

Zubna njega s prirodnim poslasticama

Vlasnici pasa žele ugađati svom četveronožnom prijatelju i vole uzimati poslastice uz svakodnevnu hranu. Kao rezultat toga, oni ne samo da životinji nude atraktivnu priliku za rad, već i aktivno doprinose održavanju njenog zdravlja. Jer kada žvače prirodne pseće grickalice, pas pazi na zube – a higijena zuba je vrlo važna. Grickanjem se plak uklanja prirodnim putem prije stvaranja kamenca. Daljnje prednosti zubarske njege zdravim grickalicama za pse: Štitite osjetljive desni.

Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.