Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr

Prirodna pomoć protiv krpelja

Iako su temperature zraka još uvijek zimske, već pri 7 °C bude se nametnici koji piju krv, kao što su krpelji i buhe, i počinju tražiti obroke na našim psima i mačkama. S proljećem, koje svi priželjkujemo, svake godine iznova počinje i sezona krpelja. Iako smo ove godine dulja razdoblja negativnih temperatura mogli smatrati pozitivnima u borbi protiv krpelja, ritual krpeljne profilakse ne smijemo zanemariti. Krpelji prenose bolesti koje su opasne po čovjeka i životinje.

Naturavetal Info

Tko se rano aktivira i zaštiti životinju prirodnim proizvodima, odmah je siguran. Istovremeno preporučujemo potpunu prirodnu zaštitu, koja služi obrani od nametnika koji sišu krv kako izvana, tako i iznutra

Od zaštitnih dodataka prehrani primjerice Canis Extra egipatskim organskim uljem crnog kima, Canis Extra pivskim kvascem te Canis Extra organskim kokosovim uljem pa sve do prirodne obrane i temeljne imunizacije protiv krpelja i drugih napasnika u obliku Canis Extra obrambenog kompleksa – održavamo odgovarajući koncept za Vas.

Opasnost od zaraze bolestima koje prenose krpelji

Krpelj spada u ektoparazite koji sišu krv. On vreba u grmlju i travi na rubu puta ili šume te čeka svoju priliku. Čim pokraj njega prođe pogodan domaćin, pušta se i hvata za domaćinovo krzno ili odjeću. Tamo traži pogodno mjesto za sisanje krv. Za to vrijeme prenose se bolesti s krpelja na domaćina. Borelioza je jedna od najpoznatijih bolesti, iako od anaplazmoze obolijeva sve više pasa. I za ljude je krpelj jako opasan, jer može oboljeti od borelioze ili krpeljnog meningoencefalitisa. Dok su ranije upozorenja za krpelje vrijedila uglavnom za južne dijelove Njemačke, danas su raširena pojava i na sjeveru. Blage zime doprinose njihovom širenju jer krpelji lako preživljavaju negativne temperature.

Naš obrambeni program

Canis Extra obrambeni kompleks – temeljna zaštita od krpelja i buha
Naš kompleks za obranu od krpelja i buha sadrži ulje divljeg čajevca ili čajevca iz kontroliranog organskog uzgoja, ulje nima te jojobe i lavande, koje se tijekom tri tjedna svakodnevno u sklopu takozvane temeljne imunizacije utrljava u uši (molimo Vas da obratite pozornost na preporuku za uporabu). Nakon završene temeljne imunizacije Naturavetal obrambeni kompleks nanosi se dva do tri puta tjedno te tako nudi dugotrajnu i prirodnu zaštitu ne samo od krpelja, nego i od drugih nametnika.

Canis Extra egipatsko organsko ulje crnog kima – sve što Vašem psu treba, prirodno i visoke kvalitete
Ulje crnog kima posljednjih je godina sve popularnije. Dok se u početku radilo o dodatku prehrani za jačanje slabog imuniteta i probleme respiratornog sustava, brzo su u prvi plan stupile njegove druge prednosti. Ulje crnog kima osim nezasićenih omega 3, 6 i 9 masnih kiselina i saponina melatina sadrži i gorku tvar nigelin te timohinon.

Može oslabiti alergije te svojim pozitivnim svojstvima potiče zdravu crijevnu floru. Godine 2014. osamnaestogodišnji Alexander Betz je u sklopu učeničkog pokusa pri njemačkom saveznom znanstvenom natjecanju „Jugend forscht“ proučavao vezu između ulja crnog kima i odsutnosti krpelja na svom psu. Pokus bi mogao ukazivati na to da je pas, nakon što mu je u hranu dodano ulje crnog kima, bio manje atraktivan nego ranije.

Naturavetal Info

Mnoge biljke same proizvode obrambene tvari, koje znamo kao sekundarne biljne tvari. Posebno se koriste u svrhu obrane u obliku eteričnih ulja koje možemo nanositi i na tijela svojih ljubimaca.

Canis Extra organsko kokosovo ulje – savršena pomoć iznutra i izvana
Kokosovo ulje iz organskog uzgoja je nadasve svestran pomagač, jer vanjska primjena na krznu služi odbijanju krpelja, jednako kao i unutarnja primjena kroz hranu. Ako planirate šetnju šumama i livadama, poprilično jednostavno možete prstima utrljati malu količinu kokosovog ulja psu ili mački u krzno. Laurinska kiselina koja se nalazi u ulju odbija krpelje, tako da se klone tog potencijalnog domaćina. Na taj način kokosovo ulje i iznutra ako dodate odgovarajuću količinu u hranu. Iskustva su pokazala da mačke i psi rado jedu kokosovo ulje, čije mnogobrojne pozitivne osobine doprinose njihovom zdravlju.

Canis Extra pivski kvasac – nije samo za sjajno krzno
Pivski kvasac prati dobar glas kada se radi o problemima kože, krzna i kandži. Sadrži puno vitamina B i enzima važnih posebno za izmjenu krzna, a osim toga potiče i zdravlje crijeva. Ali to nije sve: pivski kvasac doprinosi obrani od krpelja, jer oni izbjegavaju miris vitamina B.

Naturavetal Info

Općenito se preporučuje pregledavanje psa nakon šetnje kako bi se uvjerili da nije pokupio krpelje i ostale nametnike. Dnevni pregled životinje jako je važan jer se uzročnici bolesti prenose na životinju domaćina tek nakon 12 do 24 sata od hvatanja. U slučaju da niste sigurni kako pravilno odstraniti krpelja sa svoje životinje (npr. karticom ili pincetom za uklanjanje krpelja), molimo Vas da ne oklijevate i raspitate se o postupku kod stručnih osoba.

Ako pogrešno odstranite krpelja ili, primjerice, glava krpelja ostane zakačena za Vašeg psa, to može imati ozbiljne posljedice po njegovo zdravlje!
Neka od naših prirodnih sredstva protiv nametnika moguće je jako dobro zajedno kombinirati, primjerice u područjima na kojima je populacija krpelja jako velika. Smisleno je nuditi i vanjsku i unutarnju pomoć. Ako pojedini od proizvoda, s obzirom na to gdje stanujete, nisu dovoljni, uvijek ih možete kombinirati, jer za prirodne proizvode vrijedi: raznolikost pomaže!

Naturavetal-savjet

Ako sa psom živite u gradu i samo rijetko idete u šetnje prirodom, naš Canis Extra kompleks protiv parazita možete pošpricati na krzno izravni prije šetnje po gradskim zelenim površinama. Taj kompleks kratkotrajno prekriva miris psa, čime nudi privremenu zaštitu. U slučaju da redovito idete sa psom u prirodu, na polja i livade ili u šumu, svakako Vam preporučujemo cjelovitu zaštitu prehranom prilagođenoj pasmini, koja pomaže pri izmjeni tvari, u kombinaciji s našim Canis Extra obrambenim kompleksom.

Imate li pitanja ili Vam treba savjet na temu obrane od krpelja, njege ili prehrane primjerene pasmini? Javite se našem stručnom timu!

Mogli bi vas također zanimati ovi postovi

Podijeli objavu

Share on email
Putem e-pošte
Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.