Pretraga
Moj Naturavetal
Tražite na Naturavetal.hr
Zwei Hunde mit langem Fell

Linjanje

Psi i mačke su zahvaljujući izmjenama godišnjih doba i evolucijskoj uvjetovanosti na boravak na otvorenom podložni linjanju dva puta godišnje. Tijelo odbacuje staro krzno kroz razdoblje od skoro dva mjeseca, kako bi nastalo mjesto za novu dlaku.

Kako bi životinja mogla dobiti novo krzno, organizam mora imati pristupa sastojcima koji su mu za to i potrebni – tih sastojaka dlake treba biti u dovoljnim količinama kako bi pas uopće bio u stanju provesti linjanje.
Povišena potreba za hranjivim tvarima nastane već u fazi pripreme na linjanje. Dok se pas linja, možete primijetiti da mu nedostaje hranjivih tvari uglavnom po tome što cijeli proces traje neuobičajeno dugo ili nije moguće odrediti vrijeme u kojem se odvija. Trebamo napomenuti i da se po ovom pitanju ne smije zaboraviti ni na neke posebne uvjete s obzirom na pasmine. Psi koji cijelu godinu provode u ravnomjernim temperaturama, često se cijele godine stalno linjaju, pri čemu krzno nekada zna biti manje ili više sjajno.

Svakako biste trebali češće četkati psa u vrijeme kada se linja, kako biste mu olakšali skidanje starog krzna. Ako primijetite da se Vaš pas linja duže nego što bi trebao ili da mu je krzno bez sjaja i oštro, preporučujemo Vam da obratite pozornost na prehrambene navike i potrebe psa.
Svaki je pas naime pojedinac i najtemeljitijem planu prehrane usprkos mu može zatrebati dodatna podrška.

Naturavetal savjet

Sto posto prirodna prehrana: uravnotežena prehrana prilagođena pasmini, koja opskrbljuje životinju prirodnim vitaminima, mineralima i hranjivim tvarima u prirodnim oblicima stvara temelje zdravog i vitalnog života – a to se vidi i na sjajnom krznu. Linijom proizvoda Canis Plus nudimo Vam koncept koji omogućuje da se poslužite onim najboljim iz prirode te svome ljubimcu pružite sve što njemu ili njoj treba.

Pomognite psu da promijeni dlaku

U fazama povišene potrebe za hranjivim tvarima, primjerice nakon duge bolesti, za noseće, mlade ili stare životinje ili vrijeme pripreme za linjanje, imamo spremno za Vas nešto prirodno: Canis Plus Aktiv – push-up dodatak prehrani – jedinstveni sastav od morskih algi, komorača, maslačka, koprive i brojnih drugih organizmu omogućava pristup važnim vitaminima, mineralima i elementima u tragovima te tako potiče metabolizam na najbolji mogući način.
Kako biste što bolje mogli podržati svog četveronožnog prijatelja u linjanju, odličnim se rješenjem pokazalo dodavanje Canis Extra Aktiva prehrani već oko dva mjeseca prije početka linjanja, odnosno već u studenom/prosincu te srpnju/kolovozu.
Za siguran sjaj dlake uzmite Canis Extra lososovo ulje ili krilovo ulje – ta ulja sadrže esencijalne omega 3 i omega 6 masne kiseline te cijele godine osiguravaju zdravu i sjajnu dlaku, zdravu kožu i čvrste kandže.
Osim toga možete koristiti i pivski kvasac – pivski kvasac sadrži mnoge B-vitamine i enzime koji pomažu za vrijeme linjanja. Samo ga dodajte prehrani tijekom šest do osam tjedana do tri puta godišnje.

Naš tim stručnjaka rado će vam pomoći po svim pitanjima. Možete nas kontaktirati od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na broj 01 888 07 91 ili e-poštom na: info@naturavetal.hr.

Mogli bi vas također zanimati ovi postovi

Podijeli objavu

Share on email
Putem e-pošte
Click Here
Naturavetal Logo
Naš bilten s vrijednim savjetima i informacijama o novostima Prijavite se brzo i jednostavno na naš bilten! Informirat ćemo Vas o našim novostima o prirodnoj i zdravoj hrani za pse i vrsti primjerenoj hrani za mačke, ali i dati Vam vrijedne savjete o ishrani i držanju životinje – za dug, zdrav i vitalan život Vašeg psa i Vaše mačke.